fredag 13 juli 2018

Härs och tvärs ...
(Och nu kommer jag ihåg hur mycket jag saknar hennes blogg som hette just så ...).


Jo, vi åkte till Bårslöv utanför Helsingborg för att hämta loppisbordet som blev vårt och efter att ha klarat av den biten (ung familj som bodde på markplanet i ett område som dom själv beskrev som lugnt, men där det hade skjutits en man för en tid sedan och en kvinna eldats upp i ett dike, ja, mördats helt enkelt -"kärlekstrassel" - förklarade den unge mannen i familjen) så tog vi först en sväng om Margretetorps gästgifveri där det blev lunch i skuggan intill ett vackert tulpanträd!

Och så, sist av allt, eftersom vi ändå var så nära, ett besök hos Antikkulan i Åkersholm.(antikkulan på instagram). Det var i sista minuten innan det stängdes för dagen och kanske just därför som vi var dom enda besökarna.


Blev det några fynd?
Jo, över, - och underlakan för femtio kronor styck, samt ett vackert örngott med spets.
Och tänk, vad det betyder mycket att det är fint förpackat och ligger så här på hyllorna!


Överallt mot den gamla lagårdsväggen växer stockrosor ...!


Den som följer Antikkulan på Instagram, vet att dom här aporna figurerar på nästan alla bilder, ja, dom känns numera nästan som nära vänner. Det är Terese (på bilden) som sköter fotograferandet av på kontot och här står hon med aporna i famnen.

Jo, det här är verkligen ett utflyktsmål att rekommendera, i alla fall för den som är det minsta intresserad av gamla saker.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det låter som en underbar liten butik. Och lakanen -det är inte ofta man ser sådana nu för tiden. Av någon anledning förknippade jag dem bums med en mangel...

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, dom var så fint manglade .., släta och lena!