tisdag 31 juli 2018

"Ja, men vad har du för planer då ...?"

Den 26/11 ska jag se den här filmen ...

Jo, det är vad nästan alla - i alla fall alla yngre människor - frågar när det här med annorlundalivet kommer på tal; detta att ha trätt in i pensionärsfållan. 

I fyrtiosju år har jag arbetat i butik och frånsett tre föräldraledigheter och ett halvårs arbetslöshet, så har det varit jobb hela tiden. Dom sista sju åren enbart kvällsarbete och aldrig fri en måndag eller tisdagkväll.

Nej, jag hade inga storslagna planer på vad som skulle ske den dagen jag bytte hage, men en sak visste jag, nu äntligen .., skulle jag gå med i Halmstad filmstudio, den där Hildas mamma Mymmel är ordförande. Så det gjorde jag för en timme sedan.

Under många år, framför allt när jag var ensamseglare såg jag sååå många filmer, främst i Malmö på biografen Spegeln som hade en alternativ repertoar och jag var med i filmpunkten.se och så blev det tre år med helsingborgaren och vi hade sannerligen inte mycket gemensamt, men det här med att se film, det var verkligen ett intresse som vi delade.

Och så kom jag till landet Halland och pensionatsvärden och filmstudiobesök fungerade inte med mitt schema och nu har pv övning med Halmstad kammarkör på måndagkvällar, så vi kan inte gå tillsammans, men det spelar ju ingen större roll, jag har inga problem med att gå själv.

Fyrahundra kronor för tio filmer, det är ju så billigt så det är inte sant och filmerna visas enbart på måndagar .., ja, men det är ju helt underbart, nu KAN jag haka på!

Härligt!
Helt enkelt härligt!
4 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Frågar inte folk sånt väldigt ofta överhuvudtaget här, jag har tänkt på det sen jag flyttade tillbaka hem. De ser helt perplexa ut man svarar typ att jag tar en dag i taget :)

Härligt att gå på bio! Den filmen skulle jag också gärna se.

Cecilia N sa...

Jag tror den frågan är mycket mer frekvent till personer som står "mellan tillstånd" så att säga. Och det gör ju ni båda nu.

Tony sa...

Jag och Barbro spenderar en del kvällstid med att kolla filmer och bra serier på Netflix. Än så länge känner jag inget behov att ha mer sysselsättning, det är bara skönt att veta att jag inte har några måsten och tider att passa. En liten hobby är kanske inte fel när hösten och vintern kommer. Jag har kollat upp med ett litet jobb några timmar i veckan, konstigt nog var det inga problem alls, det var bara att komma och börja. Men nu känner jag att då är det "tider och måsten" igen... Så jag får se hur det känns om några veckor.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, det är möjligt .., jag har ju bara min erfarenhet att gå efter? Öht verkar det vara viktigt att ha agendan fulltecknad ,-)

Cecilia N: säkert är det så! Sen vet dom ju ,-)

Tony: innan jag slutade fick jag erbjudanden om att hoppa in på andra ställen, men jag känner precis som du .., då är den ju liksom borta, den där frihetskänslan. Jag nöjer mig med mitt gamla värv.