fredag 3 augusti 2018

Oväntat besök .., strul på jobbet och lite annat ...
Bryggan hos Turtlan .. utanför sommarhuset.

En härlig dag blev det igår, främst för att ett sms kom susande genom rymden där det frågades om vi var hemma och om ett besök var möjligt? OM det var! Den som frågade var ingen mindre än Turtlan från Karlstad (Annica) och vid tretiden tror jag, så kom hon och hennes sjöräddningssambo Martin och det var så himla trevligt!
Så blev det ett par timmars surr i skuggan under det där välsignade körsbärsträdet!
Tack för att ni kom, Annica!

Därefter två timmars arbete i affären (bytte med Kalle som har bytt med mig, så där så jag kunde börja senare - jag arbetar i morgon för honom -) och så förberedde vi (Emma och jag) för att bli snabbt klara, men se, det straffar sig alltid!

Butiken stänger klockan nio, men kvart över kom den sista kunden till kassan och sedan strulade det med kundens kortbetalning hur länge som helst och så bestämdes det att det skulle svishas pengar till mig, så skulle jag betala varorna, men kunden få kvittot. Det är så himla praktiskt!
Nej, då krånglade överföringen!

Vid tjugo i tio kanske var vi klara och kunde åka till Skepparstugan i Steninge där övriga gänget  hade varit sedan halv åtta - det var den årliga Sommarfesten som cheferna bjuder på -.
Nåja, att det krånglar med det tekniska, det är inget ovanligt och det hela löste sig ju ändå.

Fick under kvällens gång veta att Kalle kommit in på läkarutbildningen i ... var det möjligen Linköping ..?, och att klippan i butiken (J)  ska flytta till Norrköping där han fått ett bra jobb (och där han tidigare bott under ett antal år) ..,  och vår egen "adonis" (Sonjas benämning på Erik) ska läsa till civilekonom (också i Linköping) ., ja, det var trista nyheter, men såklart underbart för dom det gäller! Hampus har redan läst ett år (minst) på läkarutbildningen i Lund och nog tror jag att det är hälsosamt för läkare (och alla) att ha arbetat inom servicesektorn några år, jo, det tror jag verkligen.
Lägg därtill att en annan klippa - Brooks - funderar på att börja läsa igen.
Aj, aj, aj.
Att det blir en kämpig tid för den som ska anställa nya, därom råder inga tvivel, men så här är det ju nästan alltid i livsmedelsbutiker. Det är ett genomgångsjobb .., vi har dem under ett par år och särskilt under gymnasietiden och kanske - om vi har tur - ett år senare också (då sparas det pengar till någon långväga resa), men sen, när dom är som allra, allra mest kompetenta, då seglar dom iväg likt flyttfåglar och det är ju förstås det enda rätta!


Varmt även idag.
Den här bilden snavade jag över när jag letade den övre .., och man tror knappt att det har varit så här grönt och frodigt! Nu är allt brunbränt. Björken till höger på bilden; den är deppig värre och mängder av löv har redan fallit till marken.


För övrigt kan noteras att pv härmed har inlett träningen inför nästa års Vasalopp.
Han drömde om det natten mot idag och då vet man - då har det satt igång -!
Nu ska det cyklas dagligen (den biten missar han ju i och med pensioneringen, i alla fall de dagar han inte har något vikariat att ta sig till) och har det väl börjat .., det här med uppladdningen, så tar det liksom aldrig slut.

Har tittat på Morgonstudion (SVT) och fascineras över vilket bra och samspelt team som sitter i studion - utrikeskorrespondenten Ulrika Bergsten, samt Malin Lundgren -.
Härlig meteorolog är Tora, vars efternamn jag inte kommer ihåg, men hon tycks verkligen älska sitt jobb!
Och Malin Lundgren känns trygg och säker; jag har lagt märke till henne tidigare också och när ett reportage från Irak sänds med reporter som har problem med att hon hör sig själv när hon rapporterar, så löser Malin det så suveränt bra!

Nu är klockan snart halv tolv.
Pv har cyklat till affären .., jag har pratat med friherrinnan som tillsammans med sin syster Bettan befinner sig på stranden i Särdal .., pv berättade i morse att han sett flera underliga maneter i havet här där vi bor (ser inte riktigt ut som dom som nyheterna berättat om) och algblomningen är på gång.

Ja, det var väl det mesta.
(Och så har EM i friidrott börjat, med sändningar från Glasgow och Berlin. Hurra!!)


2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vad trevligt med ett värmländskt besök!

Och kul förstås att så många har kommit in på program som de vill läsa, men usch vad trist det är med hög personalomsättning. Så var (och är) det ju tyvärr inom förskolan också.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag kan tänka mig att ni har samma bekymmer, men jag trodde kanske inte att det var ett sånt genomgångsyrke? Eller är det åldersskäl att många slutar?
Det är så trist det här .., för det innebär att ungefär vart tredje, fjärde år får man börja om från början igen. Att arbeta med ungdomar som vet precis hur det fungerar och man blir samspelta och allt detta och så .., poff, all rutin borta!