söndag 5 augusti 2018

Annorlundalivet, kapitel 123 ...


Och enligt min kalender är jag helt fri fram till nästa söndag, men det vet man aldrig riktigt hur det blir. Å andra sidan .., hur underbart är det inte att arbeta sex timmar och få så mycket värme av kunderna .., det är som att ställa hjärtats dörr på vid gavel och så bara fylls det på med vänlighet!

Kommande lördag är det teaterföreställning på Steens Väg 1 i Skipås; alltså i Eva von Hannos kök där hon, på egen hand, ska framföra Shirley Valentine! Det ska bli spännande. Jag såg filmen för evigheter sedan (har sett den flera gånger) och älskade den! Efteråt blir det tydligen någon form av buffé.

Annat på agendan?
Friherrinnan ska läggas in tisdag till onsdag för att få rätt medicin för sitt hjärta och då ska Shejken bo här hos oss och lära sig att inte jaga Sigge, hur det nu ska gå till. Fjärrkontroller och mobiler ska flyttas ett steg upp från rumsbordet till byrån, men för övrigt blir nog allt som vanligt.


Och så här såg det ut när jag igårkväll körde hem från affären .., då, vid tjugo över nio kanske.
Det blev en bra dag på jobbet.

Bara ungdomarna - alla i tjugoårsåldern - och så jag själv och det märks att många av sommargästerna nu har tackat för sig, det är betydligt lugnare, även om vi körde alla tre kassorna under eftermiddagen.
Men bara detta att man hinner med lite annat än att beta av kassaköerna .., vilken glädje!
Och stamkunderna återvänder till fadershuset (många har varit bortresta eller handlar på Maxi; klarar inte av att butiken känns liten och trång i semestertider, då, när vi översvämmas av turister) och hur roligt är det inte att ha bekanta ansikten framför sig i kassan!

Nu hann jag han beställa frimärken och postens blå påsar, inte att förglömma Kenokuponger (hys hopp friherrinnan!) och hann göra rent i pantmaskinen och svabbade av golvet i entrén ..., fyllde på i mejeriet (där det var så fullt så man knappt tog sig in!)...,visade en kund var den rostade löken fanns .., gräddade bröd i mängder .., ja, sånt.
Så skönt!

Nu väntar EM i friidrott från Glasgow - mest simning och rodd antar jag - men det är kul det med.
Min syster i Australien berättar om enbarmligt trist vinterväder, men snart går dom mot vår igen och då trivs i alla fall hon - hon som älskar värme -!

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag stod i kassan för första gången i mitt liv nu på O-ringen. Galenskapen när kön växte och jag var tvungen att hålla ordning på tre olika betalsätt och smålappar som betalbevis till grillen skulle delas ut ...

Jag hade inte klarat mer än de dagarna som var. Har ni det så på jobbet hela sommaren så fattar jag inte hur ni pallar.

Elisabet. sa...

Cecilia N: det hade du säkert gjort, men det är otroligt stressande! Står man i kassa 1 är det först vanliga kön, sen postärenden, så spel på hästar och Lotto och Keno och man känner sig som en flygledare. Och så kö till grönsaksdisken och långa köer i dom andra kassorna och kunder som vill att det ska gå undan! Och så ska man le hela tiden och vara vänlig. :)