fredag 10 augusti 2018

Augusti ...


Den helt klart bästa månaden,
Förra veckan räknade jag till inalles femtioen bilar på parkeringen och längs vägen; idag tre.
Från en gul liten husbil vinkar en kvinna.
Vi vinkar tillbaka.
Kanske tyskar?

Det blåser nåt alldeles omåttligt och jag säger till pv att aldrig i livet att jag hade vågat mig ut i det här vädret. Det hade för övrigt inte han heller. Rädd att den ska tippa, båten?
Nej, men det blir hårt att segla ., sliter på allting.
På sociala medier eller nyheterna varnas för att ge sig ut till havs.
Inte en enda båt ser vi.


Andra är djärvare .., som nästangrannarna längs vägen, dom har minsann tagit sig ett dopp bland vågskummet. "Jätteskönt!" säger dom unisont.
På skyltar längs kusten varnas för förrädiska utströmmar, men ännu har jag inte hört talas om nån som seglat iväg alltför långt bort. Jo, pv säger att för länge sedan var det en drunkningsolycka, kanske i Steninge, just på grund av detta.På promenaden är båda hundarna med och Shejken längtar nog efter sin matte som under promenaden ringde och meddelade att hon blir kvar på sjukhuset; det är tydligen knepigt att ställa in rätt hjärtmedicin och den nya som testats, den ger väldigt låg puls och om jag förstod det rätt: högt blodtryck, så nu sätts den ut och man får börja om från början.

För Shejken är nog tillvaron annorlunda.
Han har lärt sig att om det är väldigt varmt, då blir man avsvalkad med trädgårdsslangen och första gången var han INTE glad, nu följer han mig utan knot (i koppel) och låter sig duschas av. Han vill väldigt gärna ligga på pv:s säng, på hans kudde .., och morrar rejält när pv ska lägga sig, så den biten har vi tagit bort och nu helt enkelt stängt dörren till Gunnars Rum, allt för att undvika dom här maktkamperna. Nu har Shejken sin bädd i tvättstugan - dörren står öppen - och där ligger han mest hela tiden.


Till pv:s glädje börjar nu björnbären ta fart och bli lite större.
Vi har egna, längs muren mellan oss och grannen Inger, men det räcker inte långt när det ska göras björnbärsmarmelad eller sylt.


Desto mer Viktoriaplommon får vi, men det skulle väl ha gallrats förstås?
Det trädet är gammalt och murket och ser delvis mögligt ut, men vi vill ha kvar det då det är perfekt att fästa tvättlinan i. Och oj, så många plommon som hänger där nu!

I vårt Reine Claud - plommonträd har dom flesta plommonen dråsat i marken efter blåsten.
För mig är det favoriterna nummer 1.
Intill växthuset ligger sommaräpplen som fallit till marken.
Suuuuura.

Ja, så är det här i landet Halland.
Ikväll blir det räkfrossa i Steninge .., i morgon teater hemma hos Eva von Hanno och på söndag arbetar jag. På måndag får vi kanske besök från Skåne och på tisdag börjar pv att arbeta.
Ungefär så.


2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Härliga bilder! Men ska pv jobba? Har han inte pensionerat sig?

Elisabet. sa...

Eva: jo, men han ska först arbeta knappa tre veckor. Från den första september är han inte längre anställd.