tisdag 9 oktober 2018

En bra dag ...


Ibland känns livet så himla bra.
Det är väl ett dopp i havet mellan varven som gör susen.
Och en bra film nu och då.

Det är så där halvbra väder idag, men luften är ljummen.
Ringer till friherrinnan och frågar om hon känner för ett dopp.
Nej, det gör hon inte, men efter en stund ångrar hon sig.

Eftersom såväl stegen som det långa räcket har raserats i senaste stormen, i Steninge alltså, så åker vi till Båtabacken i Haverdal, inte långt från där chefen och hans fru bor. Där har det iordningsställts en ny brygga i betong och två stegar; en lite bredare och en på långsidan.

Jag väljer att ta den bredare, men huuu, så starka vågorna är, det är knappt att jag kan stå emot, fast jag med ena handen håller i mig i stegens "handtag". Vilka krafter! Det blir ingen simtur, mer som bara dopp och vågorna slår över kroppen och när jag väl stiger upp, är jag brun av söndertrasad tång som fyllt baddräkten (den gamla sladdriga, men det var ju bara friherrinnan och jag själv) och ligger klistrat vid ben och armar!
Friherrinnan väljer stegen på långsidan, där är det det aningen lugnare i vattnet.


En sväng till trädgårdsbutiken inte långt från affären hanns också med.
Igår såg jag nämligen en sån här historia där fyra små vaser sitter ihop, jag såg den hos friherrinnan som satt rödklöver och lite annat i den och det var så fint! Då kom jag på att det var ju jag själv som gett den till henne som present och nu ville jag kolla om det möjligen kvar nån sån i butiken.
Det gjorde det.
En enda! 
Lägg därtill att den var nedsatt till halva priset, ja, men oj, så bra!
Nu fick lite trift följa med hem och titta, så fint det blev!


Det här vykortet, det som vilade sig mot datorskärmen på bilden ovanför, det tog ett skutt rakt in i mitt hjärta när det kom! Dateringen visar på 1:a januari 2016.
Så läckert!
Vilket annorlunda liv!

Så här lyder texten:

"Även om jag aldrig som tidigare uppdaterats om era liv och göromål i FB-världen, är här en gammaldags god-fortsättningshälsning från ett stilla solstolsliv på Indiens sydspets. 
Nu börjar drömmarna om natten att stillna, tankarna vandra makligt och böckernas värld återupptäckas. Livet är okomplicerat ibland."Tog harry på sedvanlig promenad .. såg inte en endaste sädesärla (vilket inte betyder att dom har flugit sin väg, dom är ofta nere vid havet) ..., såg ingen gärdsmyg idag, men däremot mängder med småfinkar.

Och en tappad fjäder.

Har ringt och gratulerat vännen Inger i Skellefteå på födelsedagen och den enda Ingrid jag känner så där riktigt bra, henne har jag inte fått fatt i. Jag tycker att Ingrid är ett så vackert namn!

Så har den här dagen varit.

Vill ni ha ett filmtips?
Här är ett. 
Men håll i er!
Och den som i vårt land förfasar sig över tre mil till BB eller att barnmorskan inte har tid med en, ja, den kan få sig en tankeställare här. Och tacka högre makter - eller politiker - att vi har det som vi har det i vårt land.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men "trift" ...? Med dom bladen?
Nog för att blomman ser ut som trift, men blommar den nu? Eller kommer bladen från en annan växt.

Mig lurar du inte!

;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jodå, det är trift, men dom står tillsammans med myntakvistar.

Babsan sa...

Vår dotter heter Ingrid efter farmor och Noelle har också fått det som andranamn.