fredag 12 oktober 2018

Och så blev det ....


.... fredag.

Häromdagen upptäcktes det  att fem båtmotorer stulits från lilla hamnen, den här i Stensjö.
Båtarnas tampar hade skurits loss och så hade båtarna dragits till rampen där man drar upp dem och där togs då motorerna av och på morgonen drev båtarna omkring inne i hamnen.
Befriade.

Så igårkväll när pv var ute med harry, upptäckte han en bil som körde ner längs vägen vid havet, mot hamnen till (den vägen är enbart tillåten för båtägarna) och så parkerades den vid sidan av vägen, på ett helt galet ställe .., lyset släcktes och efter en stund såg han hur någon svepte med en ficklampa över vägen.

Pv kom hem och sa att nu skulle han ta bilen och kolla upp hur det egentligen stod till och jag sa att aldrig i livet att du får åka själv, tänk, om du kommer mitt i ett inbrott. Men hur troligt är det att någon stjäl båtar två kvällar/nätter på rad? Inte alls. Eller så tänker tjuvarna att "ingen människa tror ju att vi är så dumma!" och så gör dom precis så. Eller så är man bara ute och rekognocerar.

Så vi åkte ner och där stod en tjusig BMW parkerad, med släckta lysen och ingen satt i bilen.
Det var ju underligt. Och det var becksvart ute!


Och vi körde fram till färisten där grinden till hamnen är, men den var intakt och det nya hänglåset/kedjan på plats. Lite otäckt var det. Mörkret .. havet på ena sidan ., mörka klippor .., och så en väg som tar slut, där man inte tar sig vidare.

Så hemåt.
Jag ringde polisen och lämnade i alla fall registreringsnumret och den vänlige konstapeln sa att bilens ägare hade noll anmärkningar, bilen var inte stulen och tillhörde för övrigt en "eminent person".
Jaså, på det viset.
"En eminent person".

Senare på kvällen såg vi ytterligare några bilar vilka körde mot hamnen och jag tänkte att kanske är det andra oroliga båtägare som åker ner för att kolla till sina ägodelar och alla tror att den andra bilen är skum och ringer polisen.
Det blev en hel del skratt under kvällens gång, vill jag lova.

En liten kille som ville bli polis sm sin pappa.

Ringde sonen och berättade om äventyret och han, som bytt jobb - men inom samma gebit - log genom luren, ja, det hördes från Skåne till Halland.

"Jag borde skaffa mig en batong!" sa  pv .., som väl var uppeldad av sin sambo .., jag såg för min inre syn hur tjuvarna skulle upptäcka honom och då kan ju allt hända. Numera kan man bli skjuten för mindre saker än att bli upptäckt mitt under ett pågående inbrott.
För övrigt intet nytt.
Pv röjer i garaget - nu är det  S T O R R Ö J N I N G   på gång - och på måndag eller tisdag får vi hyra en släpvagn och köra rubbet till Falkenberg. Det kan hända att den guldiga brokadsoffan nu tas av daga, på riktigt.


Solen flödar .., och om några timmar kommer Eva från Tyresö och hennes man på besök. Idag fyller Eva sjuttiofem år .., denna omtänksamma, alltid så vänliga människa .., som lagar ljuvliga middagar, älskar att plocka svamp, läser Kallifatides, var stormförtjust i Rikard Wolff och läser sagoböcker för barnbarnen. Hon måtte vara en drömmormor!


Då, för kanske femtio år sedan.
Nygifta .., Eva och hennes långe man som inte är så lång som jag har trott.

Hurra för dig, Eva!
8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Lämna in soffan nånstans så att någon kan ta över.

Läskigt med båtmotorstölderna.
Själv har jag bara en tämligen ovårdad glasfiberkanadensare.

gunnar i vaplan sa...

Neeeej... ojojo!!! Inte den den guldiga brokadsoffan! Hade de inte varit så långt att åka för att hämta den så skulle den fått hedersplatsen här hos mig i min pensionärskuvös :-) :-)

Astrid Binnerstam sa...

Usch, tycker inte man ska gå ut bland buset med vare sig batong eller annat, det kan ju gå mycket illa. Bättre att ringa polisen som ju har betalt (visserligen dåligt)för att riskera livhanken. Man läser ibland i tidningen att brottsligheten minskar överlag. Fan tro´t.

Turtlan sa...

Att man inte får ha saker ifred! Så trist med stölder. Bra att ni spanade med största engagemang även om det var lite ”falskt alarm”.
Eminent person... hihi. Vem kam det vara....?
Kan gissa sonen fick kul åt Mästerdetektiverna på Ejdervägen!

Men klarade sig pv:s lilla båt?

Elisabet. sa...

Cecilia N: vi får se om mössen byggt bo i den först!

Gunnar: du är så välkommen att hämta den; pv:s bror verkade inte vilja ha den, men han skulle höra med "regeringen" först ,-)

Astrid Bennerstan: jo, men han sa det mer som på skoj ,-)

Turtlan: lillbåten har ingen motor (ingen stöldbegärlig iaf .., en liten elmotor bara, men den är inte i båten).

mossfolk sa...

Oj vad jag hade blivit nyfiken på vad det var för ”eminent” person 😄 Men så trist och onödigt med stölderna.

Ulrika sa...

Grattis grattis på födelsedagen Eva! :-)

Rexxie sa...

Nu vill vi ju se en bild på den guldiga brokadsoffan! Så att vi kan avgöra om vi ska ta en liten fajt med Gunnar om den... :-)