tisdag 9 juli 2019

Krångel hit och dit ....


Ja, så är det ju, att allt här i livet kan inte gå på räls.
Det började i helgen som var med ryggont för pv. Inte alls förvånande, han som står rakt upp och ner i båten och har rodret i ländryggen och styr på så sätt .. balanserar liksom där i aktern och ena dagen i fjorton timmar i sträck!
Att motorn krånglat (oljan) löste sig ju ändå; han lät den gå bara någon minut eller två när det var dags att komma till kajplats, så det var inga problem. (Men måste förstås åtgärdas).

Igårmorse vaknade jag och hade förfärligt ont i ryggen - ena sidan - men det gick över.
I dag än värre!! Tog mig knappt upp ur sängen, att gå på toaletten (läs: att sätta sig ner) var som ett mindre helvete och än värre var det att ta på sig byxorna!! Det högra benet gick väl an, men det vänstra! Garanterat ischias, tänkte jag.

Då ringer pv från hamnen i Höganäs och berättar att han upptäckt att några bultar har lossnat och att det kunde ha blivit masthaveri ute på böljan den blå .., så nu har han plockat ner masten och befriat den från alla linor, ringt till fyra olika åka åkerier för att om möjligt få hjälp med att forsla hem båten till hemmahamnen och så ska den såklart åtgärdas, men någon mer segling i sommar blir det inte.
Jaha, så var det den saken.
Nåja, jag köpte i alla fall fina Ikea-överkast och kuddar till ruffen .., alltid något att känna glädje över!

Foto: Mattias Ahlm, SVT.

Tidigt i morse kom ett sms från Jocke i affären. Kunde jag möjligen ...? Då låg jag ännu i sängen och hade inte lyckats kravla mig upp, så det blev till att tacka nej. Dessutom var det i delikatessen och dit får ingen mig, inte ens om jag känt mig hur pigg som helst.

Jo, jag vet att man ska vara uppe och gå/röra sig hur mycket som helst när man har besvär med ryggen, men det gjorde jag inte, jag gjorde precis tvärtom! Jag lade mig raklång på soffan Ektorp med benen i högläge och så lyssnade jag på dagens sommarpratare, nämligen Carina Bergfeldt, SVT:s korrespondent i Washington.

Om jag säger som så .., så är det nog det mest gripande Sommarprat jag har tagit del av.
Min AP brukar ibland använda sig av begreppet "käftsmäll" och det kan jag villigt erkänna, att särskilt första halvan av programmet var en räcka käftsmällar rakt in i magen och hjärtat!!
Tänk, så lite man vet om om andra människor och vad som finns i deras bagage!
Sannerligen ett i mina öron hörvärt program!
Efteråt skulle jag kliva upp och ta mig ett glas vatten.
Tänka sig .., det kändes  n ä s t a n   bra .., kanske hade jag slappnat av och nerven kommit i rätt läge? Ja, man kan ställa diagnoser själv, det är jag bra på :)


Kanske är det detta .., och grisen och katten eller vad det heter, man skulle ha ägnat sig åt?
Och inte bara en gång.



Ja, ja, det är väl aldrig för sent för bot och bättring! Och nu ser jag att det heter katten och kon.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Skönt att ryggen känns bättre! <3

Har du lyssnat på Stina Wollters sommarprat?

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, det var också oerhört gripande!