torsdag 8 augusti 2019

Idag ...


Vi bor precis mitt mellan Halmstad och Falkenberg och om jag skulle välja att bo i den ena eller andra staden, så skulle jag nog välja Falkenberg.
Inte bara för att den är mindre och mera greppbar .., där vimlar av vackra hus och där är så grönt och fint och det känns lite närmare havet just där.

Idag besökte vi just Falkenberg, i akt och mening att lämna in två väggklockor för reparation (om dom nu går att reparera). Nu ville det sig inte bättre än att klockmakaren hade tagit semester och inte skulle vara på plats förrän i nästa vecka. Nåja, det var ju inte värre än att vi kunde vända hemåt.

Mitt emot gatan där klockmannen huserar, finns en liten "park", fylld med olika sorters rosor och vid varje buske finns en liten skylt som talar om vad rosen heter. Sånt älskar jag!


Den här rosa skönheten doftade sååå gott, om än lite starkt .., ja, den påminde om parfym som mamma hade i min barndom. Lite väl söt, kanske. Rosens namn är Martin Frobisher och det fick mig att undra över vem denne herr Frobisher var. Jo, det kan man få veta här.
Och om själva rosen kan man få lite kött på benen här.


Det mesta jäklades för oss.
Klockmakaren var inte på plats och cykelverkstaden hade flyttat och vi kunde inte hitta den och cykelreparatören i Getinge, ja, han hade semester och när vi tänkte ta lunch på Strandstugan i Långasand, ja, då öppnar dom inte förrän klockan 18.00 om kvällarna.

Då gav vi upp och svängde i stället in i Ugglarp och handlade lite grönsaker.
Har ni sett vilken vanvettigt snyggt textad skylt!!


Och ytterst påhittig får man väl säga att den varit som fixat till en sån här varuavskiljningspinne!!
Kreativt, så det förslår!


2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Några gånger har jag besökt Halmstad. Den staden har inte lämnat några avtryck hos mig. Profillös. Det räcker inte med "Europa och tjuren".

Elisabet. sa...

Bert Bodin: just vid Nissan är den ju jättefin, men för övrigt har den inte någon speciell plats i mitt hjärta.