tisdag 13 augusti 2019

Jag höll på att skriva "ledig dag" ....


... men det gjorde jag inte.
Jag skyller på det här annorlundalivet. Detta att man i timmar - om man så önskar - kan sitta tillbakalutad i en solstol på stranden och när jag sitter där, så tänker jag att "nej, det är inte en ledig dag, det är inte så att jag i morgon ska arbeta" och då nästan svindlar det.

Från min solstolshorisont ser jag bara en enda människa förutom jag själv; det är en ung kvinna som slår sig ner långt ifrån mig och hon byter om till svart baddräkt, men badar inte.
Det gör jag.
Idag var det inte frågan om att vattnet kändes ljummet, nej, det var rejält svalt , men skönt ändå.

En bit bort ligger tio ställplatser för husbilar.
Igår var alla platser upptagna (åtta tyskregistrerade bilar, en holländsk och en inhemsk), idag hade nio försvunnit. Även stararna var som bortblåsta; bara några enstaka exemplar flög lite fram och tillbaka och så var det även med svalorna.
Längst ute på en sten, den som skymtar till höger om den grå pilen på bilden här under, satt en skarv med utbredda vingar.


Nog är det väl ändå otroligt, att mirakel faktiskt sker!
Vid sextiofem års ålder har min lugg raknat!! Det är ju nästan helt ofattbart.


Efter dryga timmen (det blev inte två) åker jag hem.
Då kommer postbilen körandes och plötsligt bromsar hon in och väjer åt vänster! Då ser jag plötsligt .., jo, den längsta orm jag någonsin skådat som ringlar in mot grannens syrénhäck och den kom från vår gräsmatta där nere .., oj då! Undrar vad det var för sort? Snok? Huggorm?


Och så kommer sigge jamande.


Tar Harry på promenad.
Nu är det mesta skördat .. , här var det vete.
Å, så vackert det är och bland alla traktorspår ser jag kajor som spatserar omkring.
Anar ni doften? 

Vad har dagen för övrigt haft i sitt sköte?
Jo, jag har mött en man nere vid vägbommen och denne man har tidigare utstrålat sån pondus och styrka, men nu, nu var allt som bortblåst.
Vad hade hänt?

Jo, för en dryg månad sedan hade han börjat må illa och upptäckte ett rött märke på sin ena arm.
Dagen därpå blev han än sämre och uppsökte vårdcentralen, men där gissades det på ett getingstick och så skickades han hem. Inga prover togs. Nästa dag ännu sämre och nytt besök på vårdcentralen. Nu fick han cortison och nånting annat, ingen provtagning.

Den tredje dagen blev han knalldålig och frun ringde efter ambulans, men fick besked att han inte var tillräckligt sjuk för att forslas med ambulans. Då - eller dagen därpå - dråsar han bara i golvet och då blir det brått .., han förs till akuten i Halmstad där det konstateras att han drabbats av sepsis - blodförgiftning - och endast hade 10 procents fungerande organ!!

I en månads tid blir han liggande på sjukhuset - såååå illa däran - och nu har han liksom fått börja om från början, med att gå och tala. Jag blev så innerligt glad av att se honom på benen och gav honom den varmaste kram jag kunde uppbringa.


Så där stod vi och pratade en stund, allt medan några larminstallatörer fixade med vägbommen. Nu ska nämligen vi som har båtar i hamnen få en sån här plopp som öppnar bommen, allt för att - om möjligt - förhindra ytterligare båtstölder (ja, då kommer väl tjuvarna från havet i stället).

Och nej, bilden togs i Skottland, inte här, men den får vara med ändå.
Det var faktiskt Eva på Frösön som fick mig att drömma om - och sedan förverkliga - skottlandsresan! Hon mejlade ett fönster och utsikten var nästan den här och jag föll pladask.
Tack Eva!

9 kommentarer:

Babsan sa...

Åh såjag tycker om dina små berättelser de ger sinnesro på nåt sätt🥰

Elisabet. sa...

Babsan: det gläder mig mer än du kan tro! Tack!

Bloggblad sa...

Jag läser ytterst få bloggar numera, men den här missar jag sällan!
Har luggen tappat färg? Jag har bara sett dig i riktigt mörkt hår. Du ser ju blond ut? Har du gjort som jag och gått på det där att blondes have more fun?

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag är nästan silvrig! Nästan. Men hade nyss badat och då syns det mörkare. Blev allergisk av all färg och bestämde mig att lägga av samma dag jag gick i pension. Underbart!!

Ulrika sa...

Ja jag kan känna dotfen. Jga hade ju sna fält precis utanfrör fönstren i flra år, i Fjugesta. Det saknar jag så hä års!
Nu är mnin hjänra trött och rör til det alldeles, mne jag skirver ändå. Ni får försköa tolka. :-)

<3

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, då förstår jag att du känner doften. Det blir nåt alldeles särskilt. Man blir på nåt vis jordad.

Ulrika sa...

Ja, och att sitta ute om kvällarna, med doften från fälten och syrsorna som spelade och helt fantastiska solnedgångar... det saknar jag.
Fast i höst får jag sitta på trappen och dricka kaffe och titta in i egen skog.Det känns helt ok detmed.:)

Kram!
(från en morgonhjärna somfunkarlite bättre, men från en dator som inte riktigt villgöra mellanslag...)

Anonym sa...

Läste nånstans om sepsis, som är mera än blodförgiftning, att det är mycket allvarligt men att man inom sjukvården inte alltid tänker på det alternativet när det gäller mindre krämpor. Det kan alltså bli väldigt allvarligt. ellem

Evas blogg sa...

Men stackars man! Jag undrar alltid varför inga prover tas, då skulle man kunna mota sjukdomen tidigare. Och tänk, att min bild fick er att åka till Skottland (ja kanske inte bara den). Så roligt.