onsdag 14 augusti 2019

Resumé nr 1121 .....


Så började dagen.
Efter att ha varit vaken sedan klockan fyra, åkte jag iväg vid tio över sex och fick vänta till lite över halv sju, då Joakim kom gående så lugnt. Nu, när det inte längre är högsäsong och hur mycket som helst att stå i, kan man ta det lite mer piano på morgnarna.
Jag hann precis allt jag ville hinna med.
Hade en man från Åsele i Västerbotten i kassan. Han hade bott i Umeå, men blivit dödens less på all snöskottning och nu flyttat till Särdal. Underbart roligt!


Väl hemkommen tog jag harry på promenad längs havet.
Det var helt ljuvligt.
Jag slog mig ned på en sten vid grusvägen och jag frågade harry om han ville ha massage - det är det bästa han vet - och han kom fram till mig, lade huvudet i mitt knä och så masserade jag honom länge, länge och jag fylldes av en sån vansinnig kärlek till honom, så där så jag nästan började gråta.
Men det var inte bara det ., det var alltsammans!
Vinden som var så ljummen mot kinden.
Doften av hav.
Av salt.
Och så gick vi in i hästhagen (just nu utan hästar) och där det  v i m l a r  av blommande ljung!


Måste komma ihåg att föreslå pv kaffetermos och mackor nånstans i hagen .., där är så fint!


Och där är lilla "bron" där Nelly trillade ner - så där plopp bara - i bäcken som just då var hög och pv kröp ihop och drog fram en något förvånad liten madame som dock tycktes rätt så lugn.
Lilla älskade gumman!


Ja, hon får vara med här, hon och Kasper, båda fångade under vårt besök hos pv:s bror Ulf.
Se det där, det var ett annorlunda och finurligt bord! tyckte hon.


Kanske ser ni inte bäcken ..., men den finns där.
Mörk och jordig. Snart ska den nå havet.


Så här vackert är det .., nu har jag havet i ryggen och tittar rakt österut.
Ja, det var en härlig promenad där nere.
Kom hem .., gjorde inte så mycket .., kände mig halvrisig .,. fick tandvärk på höger sida - som inte är tandvärk, så får jag när det är förkylning på gång - och blev plötsligt täppt i näsan. Tänkte på B  på jobbet som hade feber och var knalldålig idag (arbetade inte, men kom förbi) .., pv kom hem .., jag tog Iprén och Alvedon .., blev alldeles het om kinderna ., fick en jordgubbsstrut-glass av pv .., tittar lite på Antikrundan (också nån slags resumé) och funderar nu, halv nio, på att krypa i säng.

"Ja, ja .., dina sjukdomstillstånd brukar inte vara mer än några timmar!" säger pv leende.

Idag har han ägnat sig åt diverse konferenser och "eget arbete" och han verkar ha kommit in i vardagsruljangsen och är glad åt att få en riktig lön den här månaden!

För övrigt är allt bra. Sigge går här och jamar under bordet .., han har suttit i mitt knä i säkert en halvtimmes tid och låtit sig gosas med. Med gos avses att jag masserar honom också .., draaaaar hårt längs ryggen och huvudet och kliar och har mig och han vet nästan inte till sig av lycka!
Hur skulle tillvaron vara utan djur?
Å, så fattig.

Ps. Idag har Edvin gjort första inskolningsdagen på förskolan! Det hade gått bra. På´t igen i morgon.Ds.

Inga kommentarer: