söndag 11 augusti 2019

Resumé över en dag som gått ...


Lördag.
Regn och rusk mest hela dagen. Och blåst!
På gränsen till höstkänsla, men bara på gränsen.


Får besök av friherrinnan som får låna frysutrymme till sitt digra årsmöte-bak. Vi har tre frysar (två har vi fått) och nu åker vetelängder och typ kladdkakor ner i en av dem. Solrosor har hon med sig också; tre stycken som förgyller tillvaron.
Vi sitter vid köksbordet och pratar om allt och inget.
Nu stundar väninnebesök hos friherrinnan, två styck Ann-Marie som kommer med en veckas mellanrum .Vet jag nån som har ett så rikt socialt liv som denna friherrinna? Njaaa?

Pv, han tittar på segelbåtsannonser på Blocket.
Det gör jag med. Inser hur vacker jag tycker hans Shipmanbåt är .., med fina linjer, men inser också att många andra är finare inuti.

Upptäcker - till min stora glädje - att en ekorre nu sitter vid ekorrmataren och kalasar på frön.
En enda! Har övriga gått hädan i sommar? Överkörda? Tagna av andra djur?


Söndag.
Vaknar tidigt (vid fyra) som alltid .., och det blåser och regnar friskt!
Vi, som tillbringar så gott som all ledig tid utomhus när det är uppehåll (sommartid alltså), blir som handlingsförlamade av gråvädret.

Jag ordnar med frukost och pv får ett ryck (kanske som jag själv får innan vi reser bort) och börjar plötsligt gå loss med wettextrasan .., torkar dörrlister och och annat och jag förstår ingenting.
Själv tar mig an torrskafferiet och hittar ljus sirap från 2014.
I morgon ska samme pv cykla till Skrea Strand där det då är upptaktsmöte för Sannarps gymnasielärare, ja, nu är det slut på sovmorgnar för hans del.


Söndagar är reklamutdelningsdagar.
Inte mycket som lockar den här gången.
Två paket Arvid Nordqvists kaffe för 25:- paketet, jo, det ska vi köpa och kanske picnic-bog som säljs billigt. Och svenska tomater för 15:-kilot, det kan jag köpa och förbereda för ratatouille, hacka i bitar och steka upp och så finns det färdigt för att tillsätta övriga grönsaker när dom säljs billigt.

Coop i Falkenberg lockar med fläskkarré; det är den som är på bilden.
Jag har ännu inte bestämt mig för om jag tycker att bilden är lockande, eller om den mest liknar en plåt med resterna av det som blev över. Mer det senare, tror jag.

För övrigt?
Läser en Håkan Nesser-bok ..., och tittar på klockan .., om en timme ska vi träffa Sonja på Göstas Café och äta lunch. Och pv har letat hysteriskt efter dom toscabullar han köpte igår. Dom låg i skafferiet, i en korg bland kryddor.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Haha, det liknar absolut det som blev över 😂