tisdag 12 maj 2020

Dagens fönster .... ett glädjefönster! 


Varför det?

Jo, för att efter flera dagars bortavaro, så dök sigge nilsson upp nu på morgonen!
Till och med Harry tycktes lycklig.

Och pv, som övernattat i båten, hade glömt nånting just där - han hade inte hunnit från hamnen - gjorde det man inte får göra, cyklade på piren, halkade med cykeln och dök - med sin röda tjusiga Trek-cykel och ryggsäck på ryggen - rakt ner i havet.
Det blir ju i alla fall ett 1.5-metersdyk.

Hur han tog sig upp begriper jag inte, för där är ju inga stegar och cykeln hade tydligen blivit hängande i några förtöjningslinor .., men själv blev han heldoppad.

Vad gjorde han då?
Jo, krånglade sig upp och cyklade dom femton kilometrarna till jobbet och det var ju inte tjugo grader varmt på morgonen. Nycklarna och taggen till skolan, dom ligger på havets botten.

"Men herregud, att du inte ringde mig, så hade jag hämtat dig så du fått byta om!" sa jag.

Jaha ja .., nä, det hade han inte haft en tanke på.

8 kommentarer:

Lena i Östersund sa...

Men oj oj,vilken tur att allt gick bra! Nycklar är ju ersättningsbara...

strandskatan sa...

Ajajajaj! I den kylan!
Ha en fin dag <3

Monet sa...

Men herregud - den mannen! Inte bara duracellkanin, 9 liv också. Nu skulle min aldrig göra något sådant men OM, fy farao vad jag hade blivit både rädd och förbannad! Tur vi är olika. Men jag kan se tidningsrubrikerna framför mig!

Elisabet. sa...

Lena i Östersund, strandskatan och Monet: Ja, jag hade nog aldrig tagit mig upp. Bryggan sticker ut en bit och under den är det stenar som är lagt som underlag och hur man skulle ha krumbuktat sig för att komma upp där, nej, det fattar jag inte.

Bert Bodin sa...

Men - vad ni håller på!
;-)

Bra att det gick bra.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men jag är ju iaf oskyldig .)

Cecilia i Houston sa...

Så läskigt att dratta från bryggan alldeles själv på morgonen. Vilket tur att det gick bra. Han cyklar nog aldrig på bryggan igen...
Så roligt att Sigge har kommit hem! Mina tre är innekatter, men jag matar och tar hand om ett gäng hemlösa utekatter här i närheten och en av kattpojkarna har inte kommit till middagen på tre dagar... Jag hoppas att han också kommer tillbaka snart.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: förlåt, förlåt att jag inte svarat dig på din kommentar! Det är så här att jag inte längre får meddelanden i min mejl när någon svarat och det är ibland en ren slump att jag upptäcker det hela och det är så pinsamt.
Nu, fem dagar efter att du skrev här, ser jag din hälsning.
Jag hoppas att kattkillen som var på rymmen har återvänt hem!
Om du ser att jag svarat, för du gärna skriva på det senast daterade inlägget.