måndag 11 maj 2020

Kväller ....


Klockan närmar sig kvart i tio och pv har just ringt och meddelat att han nu är ombord på båten och höll på att ta sig en kopp te och en macka.
Där ska han sova i natt.
Vilken lycka! (för honom).
(Pilen visar luckan till akterruffen där det finns två bäddar och en slags triangelbädd i mitten - möjligen lagom till en liten hund -. Där är nere pv ska sova i natt).

Vi stämde träff där vid femtiden i eftermiddag .. något bad var inte ens att tänka på, det blåste nåt så hemskt - nordliga vindar - och det såg ut som om hela Kattegatt var på väg in i hamnen!
När strandskatan inte var på plats, tog jag mig en titt där hon brukar ruva.
Nu var det tomt på ägg.
Stackars krake.

Nåväl, Harry och jag blir hemmavid. Harry dessutom - till råga på allt på sin födelsedag - fått ett sår i buken. Det ser ut som om han slickat sönder nånting .., så vi har sköljt med Jodopax och lagt på Idominsalva, så får vi se hur det blir.
Och Sigge har nu varit borta i tre dagar!
Tog cykeln och susade omkring i omgivningarna .., stannade och lockade .., men ingen katt. Bad pv hålla koll längs vägen när han gav sig av, men någon Sigge kan han inte ha sett - det hade han väl berättat -.

För övrigt har dagen varit ... effektiv.
Mycket har blivit gjort.
Jag har klippt områden av tomten där robotgräsklipparen inte kommer åt .,. slängt tvätt i maskinen och hängt ut och tagit in .., lagat supergod lunch till mig själv .., haft friherrinnan på födelsedagskalas och hon hade med sig leverpastejsnittar till nioåringen och det gick ju verkligen hem.
Sist av allt, innan pv cyklade till båten, planterade vi en röd vinbärsbuske, samt en krusbärsvariant. Jag  ä l s k a r  krusbär! (Kanske för att vi, när jag växte upp, bara hade röda och svarta vinbär i trädgården. Jag kände igen som hade krusbär).

Over and out.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

"... sår i buken ..". Det lät värre än det var. På buken var det ju.

Och Sigge bortsprungen.

Hm - ni har en del att fixa.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det blev fel .., ett sår i ljumsken, ska det vara :)
Och sigge kom hem nu på morgonen, superhungrig och kelen och ligger nu och sover i uterummet. Han vill tydligen ha lugn och ro.

Bert Bodin sa...

Sigge har alltså varit ute på en försenad marsräd bland traktens missar.

🤔😏

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nja, han är ju kastrerad, så mest troligt är det mat som lockat .., hellre mat än damer ,-)