måndag 13 juli 2020

Seglingssemester, dag 19
Och måndag är det också.


Fyra och en halv timme säger pv att det tog oss att komma från Limhamn hit till Ven. 
Till en början rätt så bra med fart och det lutade i alla fall så pass mycket att jag avstod att gå ner till ”köket” och ordna med lunchen, inte en chans att jag hade stått upprätt. 

Efter spektaklet från Ystad till Abbekås - med pojkarna som mådde så illa - märker vi att Harry blir orolig när det lutar för mycket eller smäller och har sig och så blev det nu också. Han fick helt enkelt ligga intill mig, med ljuvligt täcke över sig och kudde under hakan .., jo, då blir han trygg och sover gott.


Ven är så vackert! 
Fick plats långsides intill ett ungt par från Danmark som nu seglat iväg i en liten IF-båt. 
”Tänk, en sån seglade vi med till Anholt .., det var nattsegling och vi var sex personer ombord, jag fattar bara inte hur vi rymdes!” säger pv.
Dom var två på den danska båten och den unga kvinnan som stod i fören, ååå, så jag kände igen mig i hennes osäkerhet - just så var det i början -!


Nu har vi ätit jättegod middag (köttfärs stekt i curry, tillsammans med Pauluns supermix-blandning, plus en stor bytta med sallad/broccoli i bitar/solrosfrön och så som pricken över i: den här ”Sriracha mayo sauce” som sätter sting på det hela!


Här är den ...., det var Karin och Tommy som tog fram den till maten och i lördags på Ica köpte jag mig en egen flaska. Het, men inte överdrivet, bara god!


Bilden: Hejdå till danskarna som tar sikte på Dragör, söder om Köpenhamn.

Färjor från Landskrona kommer och går .., (packat med folk ombord!!),  pv diskar .. (jag lagade maten) och Harry sover hopkurad här intill mig, men på bilden håller han koll på broderfolket i väster. (Eller syster).  Nu ska jag gå och betala hamnavgiften.
Idag är det min tur.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag ska kolla efter den såsen ikväll när jag smyger mig in på ICA framåt stängningsdags. Jag har en påse med sån fröblandning, ska testa att blanda det med köttfärs. Min fantasi är mycket begränsad när det kommer till matlagning. Under sommaren är ICA:s matkasse pausad... tyvärr. Då måste jag tänka själv. Påsen med blandat jox var med som present i en påse.

Jag är impad över er långa segelsemester!

Elisabet. sa...

Bliggblad: jag rycker ju om mat med hetta och oj, vad den piggade upp det hela!

Turtlan sa...

Tänker på nya ord och begrepp som är både är viktiga och mer vardagliga nu när båtlivet blivit en del av livet.

- Ligga långsides tex.

Nu är det av vikt och en stor fördel.

Eller så bra det är att få en plats med el och nära till vattenslangen. Eller få en plats som förhoppningsvis är fri från svall.

Ryckande tampar och gnissliga fendrar hade jag inte en aning om förr. Inte bojkrok heller. Än mindre vad en impeller är. Vet nästan vad det är nu.

Sov gott i nästan Danmark 🇩🇰

Elisabet. sa...

Turtlan: långsides är drömmen! Jag HATAR pålar och har alltid svårt att få tampen runt! Här i Bäckviken finns inga vattenslangar på piren/bryggan och oj, vad jag saknar den biten! Så praktiskt att fylla på vattentank, skölja urbyröjan som jag tvättat eller duscha Harry när det är varmt!