måndag 17 augusti 2020

Dagens fönster ....


Minns ni Anitha?

Anitha sm var gift med Per-Erik som spelade gitarr och sjöng på bloggträffen i Steninge för hundra år sedan .., om nu hundra är elva? Inte långt därefter dog Per-Erik och nu bor alltså denna rara fönsterfångerska i Bureå.

Om ett annorlunda liv, berättar hon här.
Tack snälla, rara! säger jag.

"Hej!

Skickar ett foto av ett fönster i Stavaträsk. Det satt i en byggnad som liknade ett bönhus, kapell eller dylikt. Vet inte vad det var, men såg ut att inte hade används på länge.

Jag hamnade i Stavaträsk genom att jag såg att de hade öppnat ett café i gamla affären. Den affären hade drivits av en kusin till min far, så jag blev nyfiken på hur det såg ut där.

Det har varit en annorlunda sommar i år. Eftersom jag tillhör riskgruppen så har jag fått hålla mig ifrån folk. Har mest hållit mig hemma. Träffat familjen utomhus, inte fått krama om barnbarnen, jobbar hemifrån m.m. Hade inte varit utanför Bureås gränser på flera månader. Så förra veckan fick jag nog och tog bilen och körde till Malå. Bodde två nätter på hotellet (kunde ju inte bo hos någon av mina vänner där pga Corona).  Hälsade på flera av mina vänner. Helt underbart!

Hade ett oväntat besök under sommaren också. Min (halv-)bror med fru hälsade på. Jag hade aldrig träffat honom tidigare så det blev ett spännande möte. Eftersom jag inte kunde ta emot dom i min lägenhet så lånade vi sonens (som var borta på semester) altan och satt där, fikade och pratade i timmar!

Är nu inne på min sista semestervecka. Vet inte hur det blir med jobbet – om jag ska fortsätta jobba hemifrån eller hur det blir. Men det löser sig nog. Längtar efter mina underbara arbetskamrater, fast vi har träffats ändå några gånger. Brukar vara till dom och fika ibland – utomhus. Tur att jag har nära på jobbet, fem minuters promenad.

Många kramar från mig!

Anitha (i Bureå)

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag kommer ihåg Anita från när jag bloggade! Roligt få höra lite även om Corona påverkar så mycket. Men det går att lösa med att ses. Smarta lösningar måste jag säga.

Vink vink till dig Anitha!

Bloggblad sa...

Suck - undrar varför jag inte kom iväg till den bloggträffen? Skoljobb, körer ... det var ofta fullt i den numera tomma almanackan.

Men jag var på en i Stockholm alldeles i början av mitt bloggande. Så roligt att få ansikten på alla som då var aktiva bloggare.

nu är jag så passiv själv att jag åkt ut från många "listor" - men det gör inget. Jag skriver ibland för mitt eget nöjes skull.

Anonym sa...

Vi var också till Stavaträsk och caféet för ett tag sen. Har arbetskamrater som säljer sitt hantverk där, fina vävda handdukar och barnfiltar och smidda skålar. Första gången jag var i Stava. ellem

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, det var trevligt med ett livstecken! Hon bloggade ju själv då.

Bloggblad: så är det ju .. det är snart inga kvar av dom som bloggade när jag började. Knappt jag själv ibland :) Två bloggträffar har jag varit på - en som jag själv ordnade - en i Ystad. Inte ordnade jag väl den ..., eller ..? Och just som du skriver .., hur roligt det är att få ett ansikte på den som skriver eller kommenterar!

ellem: dit får jag ta mig någon gång .., längtar efter en hemslöjdsutställning, typ som i Vormsele några mil från Malå.