söndag 16 augusti 2020

Ett liv till ....


Lördag blir en föreberedelsedag.
Cyklar till affären och handlar mat inför kvällens middag - det ska bli grillspett - med tillbehör. Möter friherrinnan och får lasta in tung matkasse i hennes bil. På hemväg bjuder hon på kaffe och Finn Crisp, ja, vi har sagt hej och tack till Budapetsbakelser och kladdkakor med grädde. Det går det med.

Vid femtiden kommer Eva med sin halvlånge man, han som har så tjockt och mörkt hår och snart kan ha hästsvans. Vi sitter ute i trädgården ., har flyttat bordet till absolut-solfritt-läge och blir där i fyra timmar kanske. Allt möjligt avhandlas, däribland tidningsannonser.

Den halvlånge säger att han alltid blir full i skratt när han ser bilder som här ovanför; det vill säga, annons för ett särskilt slags vin och då illustreras det ofta så där så  att vinet inte ligger stilla i glaset, utan mer symboliserar att man nyss tagit sig en klunk, eller är i färd med att göra det.
Tänk, det har jag  A L D R I G  reflekterat över, men nu kommer jag förstås att se om det stämmer! Däremot har jag lagt märke till att det vimlar av annonser för just vin.


Det tycks ska bli lika hett ute idag, som igår - om inte värre -.
Vi bestämmer oss för att göra i ordning matsäck och så går vi ut med båten ., badar från den och  njuter av vinddraget.

I morse, när jag ännu inte kände mig helt sugen på att lämna sängen, låg jag kvar och lyssnade till Vetenskapsradion på SR-play.

Ett handlade om långvariga effekter av covid19 hos människor vilka INTE legat på sjukhus. Här en länk till programmet.

Ett annat avsnitt handlade om stress, främst hos kvinnor och då kanske i synnerhet arbetsrelaterad stress. Här är den länken.

Nu ska vi iväg! Önskar den som tittar in här en härlig söndag!
Några av er har kanske redan börjat arbeta, andra ska i morgon stämpla in igen.
Lycka till! hälsar pensionären.

Inga kommentarer: