fredag 21 augusti 2020

Fem dagar ....


... tillsammans, det är inget annat än en ynnest för den som annars - som mest - ses en eftermiddag och halva dagen därpå! Men nu .., fem dagar! Vilken glädje!

Halv sex om morgnarna vaknar den som är yngst och det är inte alltid att hans farmor varit uppe samtidigt, faktiskt nog bara en eller två gånger! Sen är det full fart mesta delen av tiden, ja, förutom siesta mitt på dagen.

Innan dom tackade för sig gick vi Johansson-rundan och förutom hästar och får, upptäckte vi en liten lurvig tusenfoting eller i alla fall nåt i den stilen.


Så här ser det ut när vi gått en tredjedel kanske.
Blommande ljung.
Någon enstaka människa såg jag.


Och en liten skönhet i en skreva.


Utanför bild, men till vänster vid det vita staketet, står Erland som har elva travhästar.
Erland är över åttio år, men still going strong.


Kommer hem ..., det packas ihop inför resan till Skåne och under tiden ägnar sig minstingen åt att slänga in tvätt i maskinen. Dagens Nyheter och diverse annonsblad står inte högt i kurs - in med dem bara -!
Och efter varje iläggning, stängs luckan.
Och öppnas.


Pv har många goda sidor, men den jag nog tycker allra, allra bäst om, det är nog det som bilden här ovanför visar.
Pilen markerar hans onda hälsena, som ändå har blivit aningen bättre.
Med hans hörsel är det däremot illa ställt. Igår användes för första gången text till nyhetsprogrammet.

Om tio dagar fyller pv sextiofem år och som en för-tidig-sextiofemårspresent fick han av Anders och Maja en förstoring av nya båten; tagen med hjälp av drönaren den där dagen när vi var ut i flera timmar och hoppade i från aktern .., ja, tavlan var inramad och allt, och då fick han även veta att han är en så fin bonusfarfar.
Sånt värmer hjärtat.


Efter fem dagar tillsammans med den där minstingen (kramar och pussar) och hans pappa (som flyger med drönare och Harry som tror att det är en enorm insekt och blir sååå skraj!) ser det ut så här, ja, när allt är som vanligt igen.

Som stendöd.
I koma.

För övrigt?
Jo, vi har idag lyssnat till USA-podden, men även nystartade Kinapodden, även den från Sveriges Radio. Så otroligt mycket som jag inte vet om Kina!! Nu vet jag i alla fall lite-lite-lite mera. Programledare är Lasse Johansson (SR) och frånsett att det pratades i munnen på varandra (kanske satt dom medverkande inte i samma studio?) och att det var premiär, så blir det nog intressant att pricka in även den podden.
Här en länk till premiärprogrammet som ska sändas varannan lördag.

Och nutidstestet i DN, det vann Pv stort idag, ja, i alla fall stort över mig.
Bedrövligt! Nu ska här läsas på inför nästa veckas test .., jag har knappt ögnat nyheterna någon tid i veckan.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men han skaffar väl hörapparat? Det finns så häftiga numera, brorsan fick nyligen och han kan höra radio direkt i dem från mobilen. Han har dem i stort sett bara på sig när han vill lyssna på bok eller radio - han tycker själv att han hör riktigt bra utan. Det tycker inte hans fru...

Jag har mina på från det jag vaknar till dess jag lägger mig. Per märker direkt om jag missar att ta på dem.

THE ONLY TRUE HACKER IN THE WORLD ® sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Bloggblad: han väntar på kallelse! Det har verkligen blivit så mycket sämre i vår och sommar. Nu är det inte bara fågelkvitter som försvinner, utan helt vanligt prat.

Monet sa...

När det där börjar går det fort. Jag hade en period då jag inte trodde det var så farligtoch det som besvärade mig mest var att inte hörde vad folk sa i de (ljudmässigt usla) mobilerna. Inte alltid kul att ha högtalare på. Till sist tröttnade min dotter på att slltid upprepa vad hon sagt och själv kände jag mig bara dum som missuppfattade vad som sas. Tillbaka i Sverige fick jag tid hos audionom genast (vänta påkallelse?) och har nu mina ”höron” som jag kallar dem på varje dag. Fast inte på dagarna när det bara är B och jag utan till kvällen framför tv:n . Eller när vi träffar vänner, vilket ju inte sker nu i coronatider.

Jag är inte odelat förtjust. Man får lätthörselgångsexem, det ska bytas batterier och pille-rengöras och justeras hit och dit Plus att ljudet definitivt inte är naturligt. Bakgrundsljud förstärks och är otroligt irriterande och tröttande, som tinnitus. Med detta sagt är jag ändå jätteglad att hjälpen finns. Mina är också avancerade och styrs via mobilen och har en massa fiffigheter för sig. Jag läste nyligen att studier visar att nedsatt hörsel lättare leder till demens. Kanske det. När man inte hör isoleras man och det påskyndar ju en sån utveckling. Eller också uppfattas man så för att man inte kan hänga med i vanliga samtal längre och svarar ”goddag yxskaft” . Hoppas den snälle bonusfarfarn får rätsida på både hörsel och hälsena och tar 65-årsdagen med jämnmod! Grattis i förväg!

Elisabet. sa...

Monet: jag ska visa honom ditt inlägg! Jag tycker att jag märker en klar nedgång bara senaste halvåret och det gör han själv också. Svårt var det på skolan också och han fick säga till eleverna att prata högt och tydligt.

AP sa...

Världens bästa PV!