söndag 20 september 2020

Söndag ...


En lugn dag. Läser DN .., (mest intressant var reportaget om Tom Alandh) .., tittar på dödsannonser .., (hittar en vers som Hasse Alfredsson skrivit och tänker att den var ju helt underbart fin!) .., kollar tv-tablån (finns det några människor som gör det numera, ja, förutom jag själv då ..?) ..., och så dricker vi tolvkaffe.

Vi sitter i var sin del av soffan Ektorp och jag lyssnar till Henrik Frenkels poddcast; en intervju med drottning Silvia och det handlar om Alzheimer, ja, demens i allmänhet. Det blir ett program med mycket igenkänning från min mammas tid .., men också av glädje och en hel del klokskap. Ett bra samtal, var det. Och jag tyckte om att H.Frenkel stod på sig vid vissa frågor, han backade inte. Eller: han backade och ställde frågan om igen. 


Igår var det avslutning och Last Night of the Proms, från London. 
Nog var det svårt - för att inte säga omöjligt - att uppbåda den stämning av glädje och yra som brukar infinna sig när det är dags för alla sångerna. Nu var där ingen publik och nej, vi bytte kanal. 

Men för sex år sedan, då firade jag min födelsedag sex månader efter att den inträffat, med att åka till London och uppleva just Last Night of the Proms, men i Hyde Park. Båda döttrarna var med, Emma med kompisar, pv förstås och AP:s Micke. 
Det var så vanvettigt roligt! 
Här en bild från middag på någon restaurang som någon hade tipsat om. 
Alla tycks glada.


Sjöngs den här i Hyde Park?
Jo, vi hade allsångshäfte med oss och försökte väl hänga med så gott det gick. 

Nu ska jag - återigen - lyssna till den. 
Undrar om det inte var den som skulle tas bort ur repertoaren?



6 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid sett Last night of the Proms ända sen barnsben. Så länge min far levde, tillsammans med honom. En högtidsstund. Men igår hoppade jag över. Inget böljande hav av publik med flaggor i händerna och ingen noblesse i logerna som tillslut slänger masken och går ”all in”... Nej, det blev inget tittande/lyssnande för mig igår.
Hedgrenskan

Bert Bodin sa...

Alltså ... Varför skulle man inte titta i TV-tablån? Ser alla bara på play-tjänster nuförtiden?

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Hedgrenskan: ja, jag har alltid älskat dom här programmen, men se nu var det svårt att uppbåda någon större entusiasm. Faktiskt hittade jag ingen alls :)

Bert Bodin: det lär vara åtskilligt färre som numera kollar i tv-tablån och planerar sitt tittande. Jag tycker själv att play är helt fantastiskt, särskilt då jag alltid arbetade kvällar och då missade hur mycket som helst.

Rexxie sa...

...och jag tyckte att LNOP var riktigt bra, och nej, jag tittar ALDRIG på Play om jag kan undvika det! Fram för mer tablå-tv!

Elisabet. sa...

Rexxie: men du arbetar ju inte kvällar (förmodar jag)! Det är ju helt suveränt för alla som har oregelbundna arbetstider. Min äldsta dotter arbetar ju natt och sover då innan det är dags att arbeta och är borta från halv nio på kvällen. Nästa dag sover hon ju till fyra, halv fem, om ett nytt pass vankas. Oj, så många program hon skulle missa, om inte play fanns.