söndag 4 oktober 2020

 Helg ....

Och jag ser en bild på Timehop och blir så vanvettigt sugen på fisksoppa, men här i huset finns enbart frusen fisk och jag vill gärna ha lite färsk kolja om det finns .., i alla fall som komplement och då ändrar jag mig. Det får bli potatis, - och purjolökssoppa. Passar dessutom bra i höstrusket. Regn och rusk. 


Letar ösregnsbilder från bloggen, jag vet ju att där finns hundratals.
Sökordet "ösregn" visar bland annat den här bilden. 
Den är från min lilla etta i Ystad. 
Jag skriver att jag ligger på soffan och lyssnar till ösregn.


I oktober för tre år sedan stod jag vid den här dörren på sjukhuset i Hässleholm och väntade på att klockan skulle bli tio; det var då jag skulle släppas in. Det är underligt med minnen .., vissa sitter som gjutna. 

Jag kan  e x a k t  minnas känslan när dörren öppnades och jag fick klä om till vit skjorta och lång strumpa på vänster ben  .., hur en nyligen opererad ung man låg på en säng och hur han hoppade/skakade som hade han fått strömstötar och jag blev förskräckt och tänkte vad är detta. 
Och jag kommer ihåg hur kvinnan som skulle sköta min narkos hela tiden höll koll på mitt blodtryck som skenade iväg - det var just innan jag skulle rullas in i operationssalen -.Och hur hon höll sin högra hand på min arm och hur tryggt det kändes.

Någon timme eller två senare inleddes svenska kräkmästerskapet, vilket resulterade i att jag fick tillbringa hela eftermiddagen, påföljande natt och några timmar på morgonen på postop. Vid fyratiden på aftonen kom pv och hämtade mig. Jag kände mig sååå stark .., gick nästan utan bekymmer ut genom sjukhusentrén, upptäckte ortopedkirurgen som vinkade glatt och kände mig rik. 


Läser dagens tidning. 
Konstaterar att det är fler dödsannonser än vanligt .., och jag läser om vilka som tros kan tilldelas Nobelpris i olika kategorier .., där är förstås artiklar om Donald Trump och på morgonen såg jag honom tala från sjukhuset. Han såg lite blek ut .., och var inte fullt så gapig som i vanliga fall. 

Klockan tolv tittar jag på Arkitekturens pärlor som idag handlade om Sundsvall - stenstaden - . Inte visste jag att Sundsvall en gång var en av världens rikaste städer! Här är en länk till programmet. 

Och så tycker jag oerhört mycket om bilden på förstasidan , tagen av Anette Nantell. Dagens Nyheter har verkligen suveränt bra fotografer! 
Varför tycker jag om bilden?
Tja .., färgsättningen kanske .., men också att där händer nånting. 
Kvinnan vid datorn .. och dom som skymtar i fönstret.

Nu är potatissoppan klar och godkändes av pv - även utan korv -. 
Och regnet fortsätter att ösa ner. 

Inga kommentarer: