tisdag 6 oktober 2020

Tisdag ...

Här satt vi på en sten, harry och jag och framför oss spatserade en stor skock med får och så plötsligt upptäckte jag den här hästen som stod och tittade nyfiket på oss. En bra stund stod den där, för att sedan komma bakifrån och jag tänkte att den kommer väl ändå inte fram till oss ..? Det gjorde den. Den kom så nära att den buffade lite försiktigt på min stickade polokrage (baktill), men då var det adjö, då tackade vi för oss. Totalt orädd var den! 

Fler hästar anslöt, men då var vi på väg hem och hade passerat färisten. Mobilen är bra på mycket, men inte att zooma med. Men ni ser dem väl ändå?

Å, så jag tycker om hösten! Så lugnt och vilsamt här är! Inte är det mycket till färgprakt, så där som i Jämtland eller hemma i Malå, men lite finns att vila ögonen på. 


Tittade på Morgonstudion i morse och har jag inte varit övertygad om att den amerikanske presidenten lever i en egen värld - där allt kretsar omkring honom - så är jag det nu. Helt förvissad, alltså.
Finns det verkligen ingen människa som kan stoppa honom?

Förutom detta har jag idag bakat mitt eget frukostbröd.
Ja, vi har var sitt pv och jag själv. 
Han gör sitt i långpanna och delar upp i rutor. Det brödet bjöd han på från första dagen jag kom hit till pensionatet och jag tyckte nog att det var gott då. Nu vill jag ha ett grövre bröd, så jag gör mitt eget. 

Och nu har jag lärt mig vår ugn och vet att jag ska flytta ner bröden nästan längst ner för att få hård yta på undersidan också. Mums! 
(Om nu någon frågar så är detta vad jag använder mig av: naturell lättyoghurt, vatten, jäst, salt, en dutt flytande honung, helt linfrö - minst 2-3 dl, solfrosfrön, lite pumpafrön, grahamsmjöl och vetemjöl). 


Och i helgen blir det Malmö igen. 
Några ska på bröllop. 
Några andra ska försöka hålla styr på en artonmånaders krabat med alldeles oerhört mycket spring i benen. 
Om jag längtar?
Ja, omåttligt.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag orkar snart inte reagera på president Trams påhitt. Det tror väl jag det, att man kan bagatellisera Covid, när man har en helikopter stående på gräsmattan, som lätt kan flyga en till ett sjukhus där ett team (var det fem stycken) läkare står beredda att ta hand om en.

I u-landet USA är man ju inte garanterad någonting, om man inte har pengar.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: precis! Det är så skamligt så det är inte sant!