lördag 17 juli 2021

Lördag i landet Halland ...


För ganska länge sedan fick jag en kommentar på Instagram av en för mig okänd kvinna och hon berättade hur hon irriterade sig på att jag skrev "landet Halland". 
Visste jag inte att Halland var ett landskap? 
Skulle jag göra mig rolig? 
Vad var vitsen?

Ja, helt ärligt så är det ingen vits alls och absolut inte ett försök att göra mig "rolig" 
Under sjutton år bodde jag ju "skåneland" och då föll det sig naturligt att jag flyttade till ett "annat land", ja, och så blev det som det blev. 

Nåväl. 
I morse tog jag cykeln och susade iväg till affären, i akt och mening att köpa nybakat bröd.
Att baka kan jag glömma - eller att knåda deg - då jag har så förfärligt ont i den eländiga handleden. Det skär som knivar ibland. 


Redan igår beslöt jag mig för att ta bilder på blommorna längs cykelvägen och jag tror att jag fick med nästan alla idag. 
Inte långt från Steninge - härifrån sett - finns en fin handskriven skylt fastsatt mitt bland alla blommor och blader - och på skylten kan man läsa "Blomrik vägkant" eller nåt sånt. 

Varje gång funderar jag på att stanna till och fånga den på bild, men det är just som en lååång, seeeg uppförsbacke tar sin början och man har då fått bra fart när man kommit från Haverdal eller Steninge, ja, då drar man sig för att stanna. ÄVEN om man har elcykel.
Och kommer man hemifrån, ja, då har man jättebra fart ner mot vandrarhemmet och har ingen större lust att tappa farten. 
Men ..., jag  s k a  fånga den - skylten -!

Nu blir det havet och stranden, fastän det är mitt på dagen och solen tar som bäst. 
Eller värst.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag hade alla gånger valt att kliva av där i början av uppförsbacken. Vilken perfekt anledning att inte behöva cykla uppför ;)

Landet Halland har du förresten myntat väl. Det är ju där du bor liksom. Bloggmadamen i det gula huset i landet Halland.

Bert Bodin sa...

"Artrik vägkant" skyltas det på det ställe som jag fick länsstyrelsen att fridlysa härom året. Jag känner en viss stolthet över det, häruppe i landet Norrbotten. 😉

Elisabet. sa...

mossfolk: men jag har ju elcykel ,-). Dessutom är det svårt att få riktigt bra grepp med vänsterhanden när jag måste ta i ..., men i morgon ska jag stanna :)

Bert Bodin på vift: Bra gjort!

WalkaboutSweden sa...

Hurra för våra olikheter! ;)

Jag tyckte att det där med "landet Halland" var/är så finurligt.
Och Skåneland är ju ett vedertaget begrepp.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ,-)