onsdag 14 juli 2021

Spridda skurar från landet Halland ...


Ja, det har verkligen varit uschligt med bloggandet, men när själva livet kommer emellan - när man har småttingar, barn, en svärdotter och goda vänner på besök - om än inte samtidigt - och när man dessutom har så ont i vänsterhanden, då får tangentbordet vila. 

Så här (bilden med brickan) har det sett ut dom senaste två dagarna. 
I måndagseftermiddag kom nämligen Turtlan med sin "M" på besök och det har verkligen varit så roligt! Det är andra gången vi har nöjet att ha dem här och förhoppningsvis blir det fler gånger. 
Finn ett fel skulle kunna vara rubriken på bilden! 
En äggkopp ska nämligen bort. Hon som rätt nyligen genomgick en gallstensoperation, avstod ägget. 


Och vi har tagit hand om en vilseflugen brevduva, vilken kanade fram och åter på tegeltaket för att slutligen hamna i hängrännan. Så länge fick den vila i en kartong, den bjöds på vatten och solrosfrön och fick övernatta i mitt sovrum. 
Den var såå fin! 


Efter diverse efterforskningar kunde vi kontakta ägaren som visade sig bo i Höganäs. 
Nu var han på semester, men i hans ställe kom den genomsympatiske Lennart som också har brevduvor och bor någon mil eller två öster om Halmstad. 


Såååå mycket vi fick veta om detta med att ha brevduvor! Och hur intressant det var!
I medlemsregistret kunde jag konstatera att där vimlade av efternamn som kunde härledas till forna Jugoslavien och Lennart sa att jo, så är det. 
"Bästa sortens integration!" menade han .., detta att komma med i en förening med blandad kompott av nationaliteter.


Tillsammans med värmlänningarna blev det många bad. 
Igår i Särdal (efter att vi bjudits på god lunch i Ringenäs, på golfrestaurangen). Den läckert gröna badhandduken inhandlades på Ikea och det var inte i år, berättade Turtlan.


På väg till bilen efter badet. 
Det var tjugofyra grader varmt i havet.


Och i sanden, just innan stranden tar sin början, ligger allt som oftast parkerade skor. 


Igårkväll innan middagen. 
Av värmlänningarna fick vi en hel drös med tomater och en såå härligt grann aubergine - inköpt i någon gårdsbutik - och av detta, plus lök, vitlök, färsk timjan, och krossade tomater med chili och kanske nånting mera - gjorde jag ratatouille och så lite diverse till. 
Mycket prat, om allt och inget. 


Idag återigen stranden, men här i Stensjö. 
M ä n g d e r  med människor var där och pv räknade till fyrtionio parkerade bilar. Tjugotvå grader i havet .., vi badade i omgångar .., jag blev- det är sant - biten av en krabba i baken och pv kom med kaffe och kanelbullar och servade oss övriga. 

Nu är här lika tomt och tyst som i söndags, då, när barn, svärdotter och en minsting, tackade för sig. Pv har tagit min elcykel och givit sig av till Slöinge för att hämta ut ett paket .,. Harry sover på soffan och bordsfläkten får jobba övertid! 

Nu ska jag dammsuga! 
Over and out ..., och om någon fortfarande strosar omkring bland bokstäverna här inne, så hoppas jag att ni har det bra på alla sätt och vis!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag hade aldrig kommit på tanken att det kunde vara en brevduva...
Vilken tur att det var just hos er den landade!
Och så himla fint ni har det med alla blommor!

Tur också för det värmländska besöket att komma just som ni hade vingburet besök.
Det låter som om ni har haft det väldigt trivsamt!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det har det verkligen varit! Frånsett att jag har så himla ont i handen, så glömmer man så mycket annat, när man har trivsamt besök. Covid är snart ett minne blott.