söndag 29 augusti 2021

Onödigt spännande ...

Om ungefär en timme är det tänkt att pv och hans två bröder ska ge sig av norrut, mot Lysekil, där båten ska in på ett varv och få en ny motor. Bröderna är nu på väg upp hit och pv - något stressad - har gjort i ordning det mesta. Det blir nattsegling och förhoppningsvis ska dom vara framme någon gång i morgoneftermiddag.

En båtgranne har lovat att bogsera ut båten från hamnen och sedan tänker dom gå utomskärs hela tiden, ja, här är ju ingen skärgård, men när dom kommer till Bohuslän. Oj, detta blir ett äventyr. Bilden är från i förfjol, samma tid .., när mina barns pappa och pv seglade samma sträcka, men då med en fungerande motor. Det var tider det.

6 kommentarer:

Turtlan sa...

En AIS i mobilen så har man full koll var de är via Marine Traffic. Men be inte PV krångla med det nu mitt i allt.

God seglats! Tycks bli soligt.

Ps: hur man bra sjömil blir det upp till Lysekil?

Monet sa...

Men så tråkigt! Det blev motorbyte iallafall? Men nu blir den ju i skick som ny med det fina däcket också! Lycka till med nattseglingen!

Elisabet. sa...

Turtlan: ingen aning .., jag ska fråga när jag hör av honom ,-)

Monet: ja, du kan hälsa Bengt att han hade helt rätt angående motorn ,-)
Hoppas nu att det blir bra med den nya, det är så ångestfyllt annars.

Turtlan sa...

Härifrån röstar vi på en dieselmotor. Känns enklare, mer oberoende än tänka på laddning och de få timmar den går. Har man en elmotor kräver batterierna ett viss omhändertagande gissar sjömannen här. Vid dieselköp kan man välja s k HVO100 som är mer miljövänligt än vanlig diesel. Lite dyrare men går åt lite mindre så jämnar ut sig. Men på samma gång vet vi inte så mycket angående elmotor i en båt.

Elisabet. sa...

Turtlan: känner jag pv rätt, så tänker han tvärtom ,-)

Turtlan sa...

Kan ana så 😉😉😉