fredag 3 september 2021

Fredag 2/9 

Ett besök på vårdcentralen i Slöinge för att kanske på något vis få kolla upp lungfunktionen och ett bra samtal med kvinnlig läkare som verkligen tar sig tid …, resulterar i direktremiss till hjärtmottagningen i Halmstad och här har jag blivit kvar. Jag tog ett dopp och en simtur innan vi åkte hit och det kändes viktigt. 

Vad har då hänt? Jo, en kvinnlig hjärtläkare kollade hjärtat via ultraljud och hon tyckte att det såg bra ut, så långt. (Gud, vad ett barn gråter!!!) Nu skulle det bli angiografi- röntgen av kranskärlen -. Detta har låtit vänta på sig, då det hela tiden kommit in hjärtinfarkter och annat, så här är jag nu. 

Sal 3 på hjärtintensiven. 


Egentligen mår jag jättebra, men pulsen skenar iväg nåt förfärligt bara genom att jag promenerar i korridoren och då snörps det åt vid halsen och blir så obehagligt. 

Vi får väl se vad röntgen visar. 

Och det tas prover och ännu flera prover .., nya mediciner tillkommer och dagarna går och det är blodförtunnande sprutor och små hjärtformade tabletter och hela tillvaron blir absurd. Från ett bad i havet.., planerad surströmmingskväll hos grannarna.., till avbokat födelsedagsfirande i Ystad och ingen middag i Abbekås. Så fort kan tillvaron förändras. 

Ja, nu ska jag iaf försöka sova. Barngråten har tystnat. Lågmält prat hörs från korridoren. 

Vi flyttade till den här avdelningen i em, då den andra stängs över helgen. Där var det en strid ström av patienter vilka bland annat fått pacemaker inopererade, men dessa - patienterna, fick åka hem samma dag. 

Ajöken, sa fröken, som skrivit detta på mobilen. 

Ås. Vad tror dom? Kanske kärlkramp som min pappa hade och kanske är det genetiskt .., min syster i Australien fick samma symptom vid exakt samma ålder som jag själv. Ds. 




6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Känns bra med ett inlägg. ♥

Varje gång du är mindre aktiv på bloggen så tänker jag att: nu har det hänt något.
Och det stämde även denna gång.

Hoppas på snabb återhämtning!
Barbro

Anonym sa...

Håller med Barbro! Hoppas du får komma hem snart och ta ett uppiggande bad. ellem

Monet sa...

Jag kände likadant -tänkte också att det hänt nägot eftersom du inte skrivit om någon Skåneresa eller så. Du är ju på exakt rätt plats just nu och så skönt att man nu tar i detta från grunden. Skickar dig ett mail med en fin bild och så krya på dig! (Ps, hjärtformade små tabletter brukar vara Trombyl, vanlig aspirin i lågdos som är lätt blodförtunnande. Sveriges vanligaste hjärtmedicin! )

Bert Bodin sa...

Kan det vara s.k. post-covid?

Hoppas du får svar snart.

Monet sa...

Du vet vad jag sagt redan tidigare - detta är med all sannolikhet post-covid. Kolla din mail om du orkar!

Elisabet. sa...

Till er som kommenterat: tack! Ni förgyller dagen och kvällen! ❤️