måndag 30 augusti 2021

Så kan jag berätta .....

... att jag idag fick fatt i pv och han berättade att seglatsen hade tagit precis 1 dygn och 30 minuter, flera timmar mindre än vad dom förväntat sig! Men hur gick det då att ta sig in i hamnen utan motor? Jo, det hade gått himla bra! 

Nu skulle seglen plockas ned inför vintern och båten tömmas på färskvaror och annat, därefter blir det tåg till Falkenberg, där jag hämtar upp herrarna Göransson. (Senare visade det sig att han glömt sin mobil i båten ..., är jag förvånad ..?)


Igårkväll hyrde jag från Triart.se den japanska filmen "Systrar", av regissören Hirokazu Kore-eda. Har jag förstått det rätt, är filmen från 2016. 

Jag vet inte hur många filmer jag sett av denne Kore-eda och jag har inte blivit besviken en enda gång! Inte nu heller. Det blir ett slags långsamhetens lov och jag tänkte flera gånger att jag hade inte passat in i Japan; jag är för bullrig, för pratig, för impulsiv, men tänk, att jag trots det fullkomligt älskar hans filmer! Eller kanske är det just därför?

Ikväll ska jag se om den, mest för att då upptäcker man detaljer som man missade första gången. Trettionio kronor för att gå på bio hemma och ha möjligheten att se filmen i fyrtiotåtta timmar, det tycker jag inte är farligt. 


En annan sak som jag tycker om när det gäller Kore-edas filmer, är att han använder sig ofta av samma skådespelare som man sett i hans andra filmer. Då tror man kanske att deras roller är ungefär likartade, men så är det inte, inte enligt mitt sätt att se det. 
Mat betyder också mycket. Eller tillagning av mat. 


Eva och hennes halvlånge man, dom läser väldigt mycket böcker och dissekerar och diskuterar .., sättet hur det hela är skrivet och så vidare. På samma sätt är det för mig, men med filmer och det slog mig så klart idag att jo, jag är nog helt enkelt en filmmänniska mer än en bokmänniska. 

Kore-edas filmer gör mig dessutom så inutivarm. 
Människor är ofta goda .., och när jag tänker att "jaha .., nu blir hen lurad ...", eller nåt liknande, så blir det inte alls så och då slår det mig också att man är nästan skadad av allt man ser för övrigt på tv. 
Eller "man" - jag.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Vi hyr också då och då för en sådan fullt rimlig summa. Jag är absolut ingen filmmänniska, men kan titta hemma ibland. Inte på bio. Stackars maken, som nog en gång i tiden hade en förhoppning att omvända mig ;)

Skönt att seglatsen gick bra. Jag tycker att det är helt underbart att tre bröder har så fin kontakt och ger sig iväg sådär tillsammans!