lördag 4 september 2021

Lördag vid sjutiden …

Har precis promenerat i korridoren. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Jag räknar till nittio steg enkel väg och jag märker tydligt att jag orkar mera. Lägre blodtryck också, men för högt ändå. 

En äldre herre gör mig sällskap. Han har rullator och räknar till 130 steg, men hans steg måste ju vara kortare än mina. Nu har han bett om ett måttband och ska mäta steglängden.

”Vilken speed du har Elisabet!” säger undersköterskan som har en olivgrön väst och lång, tjock hårfläta. Blond. 

En annan inom samma gebit kollar blodtryck och syresättning. Allt är okej. 

Jag, som då tittar på Finnkampen, tror att hon har finländskt påbrå. Kanske är det nånting diffust i hennes sätt att tala. Nej, hon är från Kroatien. Å, denna härliga blandning av människor från olika platser och länder! 

Mannen som tyckte att balkongblommorna sköttes dåligt, har fått åka hem. B säger att han har drivit en butik och då förstår jag .., han kändes som en ledare. Hade alltså kunnat vara min chef, då jag arbetade. 

En annan man har genomgått en bypassoperation i Lund och säger att det har varit ett helvete efteråt. Mannen är sååå tunn, så tunn och när han ringer till sin fru säger han att han längtar sig fördärvad efter glass. 

Jag har plockat fram en badhandduk från förrådet här inne. Ikväll ska jag duscha och tvätta håret. Sneglar på datorskärmen. 118/79 är blodtrycket just nu, pulsen 81 när jag sitter och skriver. 

Maten är underbart god! Här några exempel. 

Tack för era kommentarer i föregående inlägg! Jag lyckas inte svara där …, det blir ideliga ERROR. Tack igen! ❤️










3 kommentarer:

mossfolk sa...

Så himlans bra att det går fint att blogga från mobilen. Betraktelser från ett sjukhus.
Och så skönt att du mår så bra!
Jag inbillar mig att sjukhusmat, liksom skolmat, har oförtjänt dåligt rykte. Den lagas ju av kockar och ska vara välkomponerad. Kanske var det sämre förr?

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag tycker sååå mkt om maten här! Inte så enorma portioner, ofta råkost eller kokta grönsaker och frukt efteråt.

Gunnel sa...

Hoppas att du snart får åka hem, frisk och kry och äta vid ditt eget köksbord.