måndag 16 augusti 2021

Utflykt ...


... till biblioteket i Harplinge. 
Det påminner lite om gamla biblioteket i Malå; det var där jag upptäckte glädjen med böcker. Tant Margareta - grannen - arbetade där, trots att hon inte alls hade rätt utbildning. Ändå var hon HELT rätt människa på rätt plats; hon  ä l s k a d e  böcker och visste precis vad man tyckte om. Mitt lånenummer var sjutton. 


Biblioteket i Harplinge är sparsamt bemannat, så därför kan man logga in sig - ungefär som på en arbetsplats - även kvällstid när mörkret lagt sig. Jag kom dit nu på morgonen och alldeles ensam var jag och lyset tändes allt eftersom jag rörde mig i de olika rummen. 

Där finns en ganska stor avdelning för barn och det var där jag upptäckte dom här recensionerna, vilka fick mig att le för mig själv. Underbart!
"Den var lite sor(g)lig för att kärleken började lite dåligt men den slutar bra".

Fem böcker - varav tre var skönlitteratur - fick göra mig sällskap hem. Eller till affären. (De två övriga var faktaböcker; en om insekter, den andra om blommor och blader). 
Jo, men det kändes bra. 

Stod en stund och småpratade med en kund från affären. Trivsamt. 
Hade jag inte haft besöken på Hemköp flera gånger i veckan, hade jag nog blivit tokig.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Grubblar på var biblioteket i Malå låg. Jag jobbade på kommunkontoret i 3 år men besökte nog aldrig bibblan.

Elisabet. sa...

Gunnel: på 60-talet låg biblioteket på vänster sida av Skolgatan, alltså på samma sida som kommunalhuset, men förbi guldsmedsaffären. Det var ett hyreshus i trä (var det inte arbetsstuga en gång i världen?) och på nedervåningen fanns Partiella som gjorde saker i läder) och det var på övervåningen som biblioteket låg.