onsdag 18 augusti 2021

Idag ....


... kände jag sån glädje över att upptäcka ett litet ekollon. 
Nåt så otroligt charmigt! 
Så fint! 


Mera glädje! Sigurd Melin från Hälsingland, är en påhittig man. Titta, vad han har kommit på! Med hjälp av dom här röda plastgrejerna leds vattnet bort från husväggar och annat, men det fungerar förstås bäst när där finns någonstans att fösa iväg vattenmassorna! 
Här kan man läsa om denne klurige man. Bilden är från Aftonbladet.
Och stackars människor i Gävle och Dalarna där det nu regnat kopiösa mängder och källare och viadukter svämmar över. "Husägarna får sköta sig själva ..., vi prioriterar viktiga byggnader", sas det och jag hajade till. Men det är klart .. att få en pump i källaren när vattnet utanför huset står halvmeter högt .., vad ska man göra av det upp-pumpade vattnet? Det kommer ju in lika fort. 
Arma människor!


Det har varit regn mest hela dagen idag - det är bara frågan om det är mer eller mindre nederbörd - och mellan en av regnskurarna hann i alla fall mannen som jag kallar för "den halvlånge" (född och uppvuxen i Halmstad, vi körde förbi hans barndomshem på Furet igår) och pv forsla bort resterna av den idegran som sågats ner.
Sen blev det kaffe.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Du hittar ett serietips på min blogg idag. Tror att den serien skulle passa dig perfekt. Tre säsonger ligger på SVT PLAY.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: tack snälla! Ska bli intressant att se vad du tipsar om!

Bert Bodin sa...

Varifrån kommer uttrycket "viadukter svämmar över".
En viadukt är en hög bro. Nog blir det väldiga katastrofer om de svämmar över.

Jag har råkat på den där företeelsen flera gånger idag, och jag tror inte att någon enda viadukt har svämmat över.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det har väl gått för fort när det skrevs ,-)