måndag 6 december 2021

Knarr, knarr ....


När pv agerar färdtjänst och skjutsar in friherrinnan till sjukhuset (för kontroll,  hon skulle göra ett typ arbetsprov/cykla och hennes bil krånglar), så tar jag harry på Johanssonrundan. 
Det är inte långt ifrån att man kan tro sig vara uppe i fjällvärlden, oj, så vackert där är! 


Dålig bild, men att zooma in med mobilkameran är ju hopplöst, men ni kanske kan urskilja ön Marsten , belägen söder om Falkenberg ändå? Ser ni att den nästan tycks sväva ovanför havet ...? Första gången jag såg det här, funderade jag på om det var ett enormt UFO som ar på väg in mot land. Det tror jag  i n t e  längre. 
Och det var alltså på Marsten som pv har firat midsommar. 


Och överallt spår. 


Skickade vintriga bilder till min syster i Australien, hon som älskade utförsåkning. Hon berättade att det var tjugonio grader varmt i Adelaide och sommar när den är som bäst, frånsett alla nedstängningar hit och dit och om hon alls kan fira jul med sonen, det vete sjutton, men nu är hon en lugn typ som tar det som det kommer. 
För övrigt har man ju inte heller något val. 


Nej, någon träning med sulkys blir det nog inte i dag. 


Läser om mängder av goda vänner som nu fått sin tredje dos vaccin. Själva fick vi invänta vår första dos eftersom vi hade antikroppar och nu får vi sjå oss tills i januari, då är det vår tur. Pratar med dottern som arbetar på KS .., där är det ännu lugnt, i alla fall på covidfronten. 


Medan jag skriver kommer Sigge ideligen och kråååmar sig vid datorskärmen, så där så den flyttar sig och matte blir irriterad. 


När jag läxat upp honom tillräckligt många gånger - eller helt enkelt puttat ner honom - ger han upp och sätter sig  en stund. Men bara en stund. 


Nu är klockan snart tretton noll-noll, piiip. 
Kanske ska jag titta på den film om Torne älv som Bert i Luleå tipsat om. 
Och så kaffe till och kanske en lussebulle.

4 kommentarer:

En vanlig man sa...

Fina vintriga bilder.

Elisabet. sa...

En vanlig man: tack, så vänligt av dig!

Bert Bodin sa...

Fina bilder!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tack snälla!