söndag 5 december 2021

Spår av .....


Nånting som verkligen värmer hjärtat, det är när man ser spår av besökare på tomten. 
Då känns det som om .., ja, som vi alla bor här. Haren, t.ex som skuttat omkring i snön under natten. Och betydligt större spår upptäckte vi intill gamla altanen. 


Och på uppfarten som ju även är en nerfart ..., mängder med spår av fåglar. 


Här är andra småttingar som sätter spår. 
Eller avtryck. 


Och tänka sig, att när en minsting bakar pepparkakor hos faster i Upplands Väsby, då blir det även spår av små dinaosaurietassar på stjärnor och hjärtan! 


Det kan finnas olika sorters spår. 
Spår av glädje är en sak. 
Lunch igår hos grannen Birgitta som vintertid bor inne i Halmstad. För några månader sedan flyttade hon till en annan lägenhet än den där hon bodde med sin man, medan han levde. Nu  .., en härlig tvåa centralt i stan! 

"Varsågod Britt, det här årets glögg med apelsinsmak!" säger Birgitta. 
Den glöggen var riktigt god, tycker jag.

Ecke och Britt var också bjudna och oj, så bökigt det kan bli för den som är blind och med rullator ska ta sig fram på gångbanor med snö på! Vi försökte hjälpa till så gott det gick! 


Spår av intresse. 
Men det där med skidskyttet ..., så illa som det gick för dom svenska herrarna igår, nja, det kanske blir en plåga att titta på detta idag. 

Det var dagens spår det. 
På duken under tv-tiderna, syns även spår av katthår.

7 kommentarer:

Gunnel sa...

Fruktansvärt jobbigt med all denna idrott på helgerna. Man hinner inte ut och röra på sig. Tur att vi har 17 minusgrader, det gör att man slipper ha dåligt samvete för att man bara sitter och tittar på sport.

Walkaboutsweden sa...

Måste bara säga:
Att den där bilden med personerna som får/dricker glögg tycker jag är strålande bra. Ser ut (i skärpa m.m.) som en professionellt tagen bild.
Kunde vara en bild från en tidning eller i ett inslag i tv.
Toppen!

Elisabet. sa...

Gunnel: jag instämmer! Försöker att hinna med en sväng mellan loppen, men det är inte alltid det blir av.

Walkaboutsweden: om jag kunde göra hjärtan ..., då vet du vad som hade kommit här. En massa.

Bert Bodin sa...

Det är alltid spännande att upptäcka spår på tomten, (för att inte säga av tomten) när snön har lagt sig.
Då kan man konstatera att det händer en hel del, som man inte får vara med om. Det är ren, älg, hare, räv, hermelin med mera. Kanske tomten också.

Bloggblad sa...

Jag håller med om att bilden med glöggdrickandet ser ut som en proffsbild till reklam av något slag. Jättefin och naturlig.

Hos oss finns i alla fall inga spår av julförberedelser ... men en yttepytteliten gran ska det bli och tre juldukar. När sonen kommer hem, brukar han ställa fram gamla tomtar från dagis, de är viktiga, men hemma hos sig själv nyttjar han inget pynt alls.

Sport finns inga spår av i mitt liv heller... vad GÖR egentligen Bokbladskan??? Inte mycket medan hon går i väntans tider. (Nej, jag är inte gravid på DET sättet. Men det finns annat att förlösa!)

mossfolk sa...

Så kreativt med dinosauriespåren! Och vilken fin bild från lunchen hos Birgitta! Det ser väldigt trevligt ut.

Bloggblad; Det låter spännande!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag fick ungefär samma känsla när pv berättade att där vi nu sitter ute och dricker kaffe, där har fiskarna simmat omkring för ett antal år sedan - ja, väldigt många -! Så otroligt läckert!

Bloggblad: här har vi olika uppfattningar om julen. Pv kan tänka sig att ha julgranen framme till i februari, jag vill helst bli av med den på nyårsdagen. Senast. Lite pynt, men inte mycket. (Och ja, bilden blev lyckad utan att det var tänkt!) Förmodar att förlossningen handlar om något musikaliskt som ska dyka upp vad det lider! Heja dig och din kreativitet!

mossfolk: den kreativiteten har ju verkligen du/ni också (apropå Bloggblad och min kommentar till henne). Ni är - det har jag sagt hundra gånger - makalösa på att vara föräldrar.