tisdag 7 december 2021

Och så blev det tisdag ...

Det känns som att det har varit en bra dag. 

Vi har kört till Falkenberg och där hämtat en julklapp inhandlad på Marketplace, men vi fick snirkla runt rejält innan vi hittade rätt och gps:n var heltokig. Så tittade vi även in på Röda Korsets loppis "Kupan" som är en formidabel guldgruva om man vill fynda. 

Ganska många stod i kö när dörren till detta salighetens tempel slog upp ..., men det var ändå lätt att hålla avstånd. Några fynd? Ja. Fyra dessertglas för tio kronor styck, plus en filt i ylle - med retromönster - såååå snygg, för tjugo kronor! Och det allra vackraste tårtfat jag skådat, om än lite kitchigt.

Upptäckte en spikmatta till salu för en billig penning och kom osökt att tänka på Bloggblad, som - när hon inte kan sova - tar sig en hutt konjak och ligger på spikmatta -. Log för mig själv, men nej, det blev inget köp. 

Framför bilen när vi parkerat, stod den här skylten (längst upp). 

Jag tycker att det här är ganska bra reklam, även om jag tycker om att bensinstationer har såväl toaletter som läsglasögon. 


Är det nånting Falkenbergs kommun är känd för, så är det väl juldekorationerna precis intill Rådhuset. Så här såg det ut när jag passerade, på väg till Falkenbergs bokhandel. Här blev vi liksom förflyttade till arktiska områden och och pingvinerna åkte kana nerför isstyckena.


Kanske var det så här det såg ut i fjol och oj, vad jag tyckte om den varianten!


Och så här. 
Jo, jag tycker nog att granris gör mycket till. Det blir så "varmt" och ombonat. 

Klockan var kring ett när vi skulle åka hem, men då var vi rejält hungriga. Vi svängde in på Sibylla ..., ja, restaurang är väl till att ta i, men ni förstår. Beställde var sin "Falkenbergare"; en hamburgare med pommes frites. Killen som tog emot beställningen hade en skylt på rocken där det stod att han var ny på jobbet och det tog lite tid innan vi fick vår mat. 
Men jysses, det var den godaste hamburgare jag någonsin smakat och denna pommes frites var räfflad och precis lagom friterad! 

När vi var klara, gick fram till honom och sa att "du var ny på jobbet, eller hur ...?” Jag såg hur han blev lite orolig, så jag skyndade mig och sa "då ska du veta, att detta var den bästa hamburgare jag någonsin ätit!" 
Det var dessutom sant. 

Sen hemåt. 
Pv har kört in till stan för att öva inför nån konsert nästa lördag eller söndag, tror jag. 
I morse lyssnade jag till Kinapodden som handlade om kinesiska turister. 
Oj, så mycket jag inte hade en aning om, ja, hur det fungerar! 
Helen Benno är suverän som programledare, men pratar fort. 
Sååå tacksam att jag får leva nu när internet och annat finns - tänk, vad man får lära sig mycket - eller i alla fall  t a   d e l   av mycket! 
Hur mycket som sedan fastnar, är ju en annan sak.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Haha! Det ska varm skummad mjölk och en sked honung i också! Men vilken skön bild jag fick i huvudet av hur jag tar mig en hutt och somnar på mattan - det är ju sant - och vaknar prickig på ryggen vid 7-snåret, slänger mattan på golvet, vänder mig på sidan, drar upp täcket och somnar om.

Det låter ambitiöst med julklappar ... jag får nog snart skriva ett helt inlägg om varför jag har tappat jullusten. Nej, rättare, varför jag har slutat göra en massa som jag känt att jag måste bara för att det SKA va så.

Elisabet. sa...

Bloggblad: Det är inte så jobbigt med julklappar egentligen, för i Sthlm har vi julklappsspel (1 klapp var som vi köpt och så ett paket med nånting vi vill bli av med). Pv däremot, hans dotter och hennes mamma, vill gärna ha och ge många paket. Det blir lite kluvet.

Bloggblad sa...

Det finns ju många som älskar julklappar! Det där spelet är roligt, det har vi gjort några gånger.
Min dotter älskar det där med julklappar, men sedan hon fick en större familj (sambon medförde 2 barn som nu har egna små barn) så gick hon med på att vi skulle sluta. Vårt enda barnbarn började i tonåren att enbart önska sig pengar. Vår son har också bara önskat pengar, min man önskar sig aldrig nåt och inte jag heller.
Usch vad tråkiga vi verkar vara ...pengar, pengar, pengar ...🤑

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, inte alls! Jag kan ärligt säga att det skulle nog dom äldre barnbarnen helst önska sig också - och får det också av sina farföräldrar som är sååå generösa -, men det kan jag bara inte göra, jag har inte dom tillgångarna ,-)