fredag 24 juni 2022

    Midsommarafton ...

Nej, så är det verkligen, att någon rubriksättare för att locka läsare, det är jag sannerligen inte. Och kommer aldrig att bli heller. Å andra sidan är jag så tacksam för de fåtal som ännu tittar in .., det är ju lite som goda vänner som följt med under årens lopp. 

Fredag idag. (Hur många gånger har jag frågat om den saken och nu svarade pv "ja, det är i alla fall nyårsafton!" Jo, jo, så går det när man ska vara kaxig).

Planen för dagen var att äta lunch hos friherrinnan och A-M, men igår fick pv ont i halsen och kände sig - som han säger - "raddig", och idag var det min tur. Nej, vi vågar inte chansa och kanske smitta någon, så det blir till att vara hemma, eller möjligen i båten. Kanske kan vi lyckas fånga en makrill eller två, ja, det vore inte så dumt. 

Vaknade tidigt. 

Lyssnade till Tankar för dagen - idag med Jesper Waldersten och fylldes av nån slags tacksamhet. Så bra det var! Att lyssna till honom var som att se en film. Glädje. Men inte bara.

Varmt och soligt ute. Otroligt varmt. Pv kokar rabarbersaft och marmelad och dricker tjugo-i-tolv-kaffe. Jag upptäcker ett sms från Ecke, skrivet medan vi var i Skåne. 

 "Var är ni? Seglar ni jorden runt? Vi längtar att dricka eftermiddagskaffe med er!"

Aj då, det måste åtgärdas! Här i huset har nu inhandlats kaffe till extrapris, så till den milda grad att vi snart kan bli grossister. Bara kom och drick! 

Och mera ..? Kände oro inför DN:s nutidstest, då vi - hos sonen - inte tittade en enda minut på tv, men det gick bra. Åtta rätt av tio. Ibland har man tur och gissar rätt. Pv fick sju, då han missade sportfrågan. 

En tavla har kommit upp i mitt sovrum .., plus gardinstången. 

Det känns också bra. 

Måste bara tvätta och stryka den lilla duken, den som i färg helt matchar tavlan.

3 kommentarer:

Gunnel sa...

7 rätt. Väntar och längtar efter 10:an.

Turtlan sa...

8 av 10 här. Men vad missade jag? Redan glömt.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag med!

Turtlan: jo, jag rök på det franska partiet, plus fjärilen. (Men var tvungen att kolla, hade också glömt. Ja, jag glömmer nästan på en gång).