tisdag 21 juni 2022

    Tisdagkväll ...

Ännu kvar i Skåne. Det skruvas, spikas, sågas och går för runt. Till lunch grillad korv med bröd. Vi sitter ute i skuggan under fruktträdet och minstingens mormor och morfar kommer förbi och då pratas det golf och hon som är mormor har gått ett under par på banan och så pratas det om renoverandet och lite annat. 

Kråkor, skator och en kaja flyger fram och åter och väntar på smulor av korvbrödet, eller ännu hellre: små bitar av grillad korv. Harry har lämnat lite mat i hundskålen .., det går också an för fåglarna. Och minstingen hittar en pytteliten myra och kommer med den till farmor som får ha den på handen. Sen ramlar den på golvet. 


Mitt på dagen går vi på flera kilometer lång promenad .., vi går rakt ner mot havet.
Det här visar sig vara en helt underbar gång -, och cykelbana och vi möter människor som rastar hundar och vi möter sjalettklädda damer med långa kappor och där är fina hus med utsikt över sundet och lavendeln vid somliga tomter är meterhög och frodig! 

Ute på strandängen ser jag strandskator och någon slags gäss.

Halvvägs hemma träffar vi en liten kattunge. 
Den är svart och vit och minstingen och katten blir goda vänner och den följer oss troget, men till slut tar minstingens pappa katten och bär tillbaka den där vi först mötte den, för tänk, om den villar bort sig och inte hittar hem igen. 


Väl hemma igen tar orken slut för den yngste, som sover i timmar ute i skuggan under det där vackra trädet på trädäcket och jag tänker att han kanske är aningen hängig. Nu, när klockan är kvart över nio på kvällen, är det annat ljud i skällan. Någon är superpigg och glad som en lärka. 

Det har varit det allra ljuvligaste väder idag och jag har simmat mera än jag gjort på flera år .., fram och tillbaka och fram och tillbaka och säger till pv att nej, nu ska jag ta tag i simningen igen, det som jag tyckte var så roligt en gång i världen.

Om vad som hänt i världen har jag noll koll på, då tv:n ännu inte är på plats och för den delen har ingen människa här tid att titta på några program .., här är det arbete som gäller. Dock inte för undertecknad, som sitter här på soffan utan namn och har det bra. 

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och vad var det för gäss du såg?

Rexxie sa...

Nämen, då missade du ju Naked Attraction Sverige igår? Det var JÄTTEINTRESSANT!

(OBS: ett visst spår av ironi kan finnas i den här kommentaren)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: på gässområdet, som på så många andra områden, är det illa ställt med kunskaperna vill jag lova.

Elisabet. sa...

Rexxie: Oj, jag måste skynda mig att titta på play! (OBS: ett visst spår av ironi kan även finnas i den här kommentaren).