söndag 10 juli 2022

Söndagkväll ...  dag 6.


Bilden: Från duschstugan. Sååå fint. 

Hela dagen nästan hos sonen med familj, men där har även hans svärföräldrar varit och det har arbetats närapå nonstop. Det har fixats takreglar .., putsats på parkettgolv .., målats lister ., burits sängar ..., gardiner har kommit på plats och förvandlat ett fint vardagsrum till ett sååå ombonat vardagsrum .., sonens svärmor Monica bjöd på den allra ljuvligaste lunch-middag (grillade kycklinglårfiléer ..,  plus den vackraste av sallader med färskpotatis och mango/chili) och jag badade i omgångar med minstingen, plockade in och ut ur diskmaskinen, badade ännu mera, ja, så där höll det på. 


Och denna till synes eviga blåst tycks aldrig ta slut!
Idag blev det bestämt att pv, tillsammans med sina f.d. skolkompisar Tompe och Magnus, seglar upp båten tillsammans, med start i morgon mitt på dagen. Det är i det närmaste ren motvind hela vägen och jag är tacksam att jag kan välja ett annat sätt att ta mig hem på. 
En riktig gubbseglats alltså och det är nog tjugo år sedan senast, ja, tillsammans med dessa herrar. 
Jag ser hur förväntansfull pv är.

Och själv ..:? 
Jo, på tisdag tar jag Harry med mig och så tar vi Öresundståget hem till Halmstad, blir hämtad av friherrinnan och så får vi se när seglarna kommer hem. Onsdag kanske? På torsdag lär det ska bli RIKTIGT, riktigt blåsigt, ja, som prognosen ser ut nu, alltså. 

Något besök på Hanö blev det inte .., inte Gislövs läge, Abbekås eller Ystad heller, men det kommer - hopefully - fler möjligheter till seglatser i vårt liv.  
Jo, men det blir nog bra. 
Och vi har haft underbara dagar här i Malmö .., och ändå så skönt att komma hem till båten om kvällarna! Den blir verkligen som ett litet "hem".

Många trevliga möten har det blivit också ., och härligt tillsammansliv med familjen.
Allt känns bra!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Så gasten lämnar skutan, när problem uppstår. Hm...?

😏

Anonym sa...

Bert Bodin: ja, underbart med tåg hem! Mycket lutning på båten gör dessutom Harry så orolig, så nu hoppas jag att Öresundståget håller sig upprätt. / Elisabet