onsdag 6 juli 2022

Klockan 12.02.

Eftersom jag har utslagsröst vad beträffar avfärd, blir vi kvar här tills i morgon. 

Det är en snäll kapten på den här båten. 

Utslagsrösten fälldes efter att jag hört kaptenen prata med sin kompis Tompe i Limhamn. Han och ytterligare en segelkamrat hade varit i Dragör på Själland och skulle segla hem till Limhamn; det är ju ingen lång sträcka. Då händer det som jag hört andra berätta om: plötsligt, som från ingenstans, drar mörka moln in och det blir närapå storm och höga vågor! 

Seglet där framme på båten går sönder .., och även rorkulten (pinnen man styr rodret med) och Tompe säger till pv att detta var - på riktigt - en nära-döden-upplevelse. Då är han ändå en sån typ som älskar att köra fort med sin motorcykel och inte är särskilt räddlivad. 

Det var efter att jag lyssnat till detta, som min utslagsröst föll.


4 kommentarer:

Babsan sa...

Tur att kaptenen är snäll

Bloggblad sa...

Vi la i båten först i förrgår. Då var det kav lugnt. Stora svarta moln i fjärran, men bara en landkilometer till bryggan från hamnen. Jag körde bilen med tomma släpet. Vi hade förstås gärna tagit en runda under gårdagen, men med flera häftiga regnskurar fick det vara. I dag har det blåst som bara den. Tydligen är det lugnast en liten stund på kvällen.

Så blåsigt som de sista 4-5 åren har jag inte upplevt det någon sommar sedan vi skaffade båt för 12 år sen. Då åkte vi ut ofta och det vackert och lugnt... Numera blåser det alltid om solen visar sig. Jag har hört många här på ostkusten säga det, så det är inte bara "det var bättre förr"... Nu har vi dessutom en liten öppen båt - lär ska vara osänkbar... men jag vill inte pröva den i storm.

Elisabet. sa...

Babsan: alltid!

Elisabet. sa...

Bloggblad: Nu har vi varit ute i en veckas tid - ja, i morgon är det en vecka - och det har blåst rejält precis hela tiden! Än värre ska det bli slutet av den här veckan!