lördag 6 augusti 2022

Jaså, är det helg ...?

Ja, som pensionär är det inte så viktigt det här med vilken veckodag det där, det vill säga, om man nu inte har nånting inbokat en viss dag. Söndagar är lite extra också; då kommer nämligen reklambladen och även om alla varor nu skjutit i höjden likt raketer mot skyn, så vill jag ändå ta en titt. 

Kanske, kanske finns där nånting att satsa på?

Men nu är det alltså lördag. 

Jag har har precis kommit hem från ett besök i Ugglarp, där jag handlat rödbetor, majskolvar, portugisisk olivolja, en liten burk flytande honung, samt ett blomkålshuvud, ja, det var väl det mesta. I semestertider är där hur många kunder som helst och det här med att hålla avstånd, det begreppet tycks inte finnas längre, även om det på dörren sitter ett anslag om just detta.

Det blev ett hastigt besök, men det viktiga följde med hem. 

Just nu är underbart fint väder, frånsett blåsten, men det är ju å andra sidan så sällsynt med en vindstilla dag, så det är bara att "tugga i sig" att håret står åt alla håll och kanter. En sak är ju bra: tvätten torkar på nolltid! 

På familjechatten har det varit hög aktivitet idag. En av katterna på Ekerö är krasslig och är på besök på ett djursjukhus .., och från familjen som har en minsting-minsting, kom en helt underbar bild i morse. 

Den är tagen uppifrån och visar en dubbelsäng och där ligger den nyblivna tvåbarnsmamma på rygg och sover ..., tätt intill sig har hon den nyfödde i sitt näste och skavfötters med mamman ligger treåringen.  

På den andra halvan av sängen, har pappan legat. Sååå mycket igenkänning det blev när jag såg bilden. Precis så var det när döttrarna var små och kröp ihop bakom min rygg och rumpa och där låg dessutom ofta minst en hund, medan husets far ..., ja, han tronade i ensamt majestät i andra halvan av sängen. 


Mellan varven idag har vi knåpat med dagens korsord - som känns knepigt - men det tycker vi ofta och ändå blir det ju löst till slut. 

Och precis nu kom husets herre in med ett durkslag fyllt med mogna björnbär! Igår kokade han marmelad av bären, det torde väl bli samma sak idag? Så underbart gott är det.

10 kommentarer:

Turtlan sa...

Tänker när jag läser dina rader att de där enkla men så värdefulla sakerna i tillvaron.

Plocka björnbär. Uh så gott. Småttingar som har det tryggt. Ett korsord. En liten utflykt.
Här har vi en liten båtutflykt. Lyx i tillvaron.

Bert Bodin sa...

Här kämpas med VI:s storkryss för juli, som är osedvanligt knepigt. Och snart är det dags för mig att börja fixa hasselbackspotatis.
Det regnar.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag tycker oftast att det är precis så; att det är det enkla som fastnar i minnet. Inte det man kan kanske förväntade sig

Elisabet. sa...

Bert Bodin: fortfarande solsken här ., men denna ständiga vind!!

Bloggblad sa...

Våra björnbär är inte alls mogna än. Igår kom det 15 mm regn vid stugan, så jag hoppas att blåbären suger i sig och blir lättare att plocka. Det finns mycket, men de är torra och sitter hårt.

När det gäller korsord löser jag helst själv. Frågar bara Per om sport, bilar och båttermer, och fiske.

Med åren njuter jag alltmer av de små sakerna som är bra. De stora visionerna håller sig undan.

Anonym sa...

Bloggblad: Björnbär är ju bara så vansinnigt goda! Blir smarrigt till våfflor eller ugnspannkaka!

Anonym sa...

Bloggblad: anonym är jag ju inte - Elisabet -.

Bloggblad sa...

Vi har fått massor av björnbär i ett par år nu, jag har fortfarande kvar i frysen … jag brukar mosa björnbär, blåbär, lingon och aronia till en gegga, bre ut den på smörpapper, torka och sen köra flagorna i kaffekvarnen till pulver. Det blir gott och nyttigt att strö på filmjölken. Lite bökigt och baltigt, men det är det värt.

mossfolk sa...

Så mycket ljuvligheter i vardagen. Björnbär är så gott! Det minns jag att min morfar var iväg och plockade hinkvis, men jag minns inte vad de gjorde med dem… var det kanske sylt? Jag får fråga mamma om hon vet.

Här har det också funnits en tid när det var tämligen trångt på min sida sängen, men nu har det vänt. Katterna ligger helst på hussens ben -han ligger nog mest stilla. Och de nätter lillebror kommer nertassande till oss kryper han oftast nära nära sin pappa.

Elisabet. sa...

mossfolk: när pElle levde och var frisk, då låg han nära, nära mitt huvud, så där så jag kunde ha ena handen under hans mage - å, det var så ljuvligt -! Nu för tiden har jag svårt att sova om någon ligger nära; är ju van att ha hela dubbelsängen för mig själv, frånsett Harry som ligger vid fotänden.