torsdag 4 augusti 2022

Torsdag i augusti ...

Så mycket har hänt att jag har liksom inte kunnat sortera allt i hjärnan. 

Kalaset hos Hilda och Edvin i söndags och dessförinnan dagarna i Grötvik.  

Hilda som sa "vad du är gullig!" när jag slog in paketen till födelsedagsbarnet och hur glad jag blev. 

Och i tisdags .., tidigt iväg till Malmö. En sväng förbi Räften hos pv:s lillebror som inte var hemma. (Vi lämnade igen deras bil som hamnade hos oss när Ulf köpte en begagnad husbil i Varberg). 

En sväng till sonen med familj, men inget barn på gång, men dagen  d ä r p å var det i alla fall planerat. 

Och jag mötte min syster på Kastrup. Hon kom i rullstol, men såg pigg och alert ut, även om hon inte orkade gå så långt. Nästan tre år sedan sist, men det känns inte så .., vi mejlar ju varandra varje morgon och alltså har man koll. Efteråt kaffe hos sonen som bara sett sin moster en enda gång och det är flera år sedan. 

Efteråt skriver han: "Så social och pigg och trevlig hon var!"

Vi skjutsar henne till vår äldsta syster och blir bjudna på middag; den godaste fisksoppa jag någonsin smakat. 

Så iväg till vårt B & B - boende utanför Tollarp, tre mil österut. En slags otroligt brant brandtrappa går upp till vårt rum och jag tänker att ingen som hyr det rummet bör dricka alkohol, då är risken uppenbar att man kan dråsa ner och slå ihjäl sig. 

Vid sextiden på morgonen därpå plingar det i familjechatten. Minstingen har blivit storebror till en pojke som väger drygt fyra kilo och är femtio cm lång. En knubbig lite krabat. Förlossning i rekordfart, precis som första gången. Från ankomst till förlossning (personal stod och väntade och tog emot vid entrén) tog det väl knappt fem minuter. Några timmar senare är såväl mamma som liten pojke hemma igen. Lycka. Glädje. En ny människa att lära känna. En ny personlighet. Han som nu är storebror får hålla i den lille, men lämnar genast igen honom när han - den äldre - hör  en prutt komma från den yngste.

Vi pratar om olika namn. 

Jag säger Kalle och Olle. Även Nils. Och Ivar. 

Efter frukosten kör vi österut. Passerar Sölvesborg och parkerar i hamnen i Nogersund (har jag aldrig varit tidigare) och så blir det färja över till underbara Hanö. Dit vill jag återvända, men med båt! Promenerar omkring, ser de allra ljuvligaste hus och med mängder av blommor .., och innan färjan ska hämta oss alla, sitter vi vid ett bord nära vattnet och äter glass och pv pratar med ett par som också är på Hanöbesök. 

"Du är från Värnamo va ...?" säger pv till mannen som är i vår ålder. 

Jo, så är det ju. Det skiljer fyra mil mellan Ljungby och Värnamo, men pv hör omedelbart skillnaden. Det visar sig att dom har gemensamma bekanta och det blir en hel del surr.

På eftermiddagen vänder vi åter till den nu utökade familjen. Farmor får hålla i och sitter länge och tittar på den ännu skrynklige lille pojken som är knubbig och så fin. Pv leker med treåringen .., det byggs med Lego och det handlar om robotar och raketer, t.om med bomber. 



Sen hemåt. 
Krångel med olika laddstationer. 
Irritation. 
Det löser sig. 

Nu struntar jag i bilderna! hälsar en lycklig farmor.
(Och då råkar det förstås fungera).

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Kan förstå efter de här mer än händelserika dagarna att hjärnan får lite jobb att sortera.
Från en ny liten människa till en ny ö i en bukt. Ja Hanöbukten är väl med på sjörapporten (som vi aldrig lyssnar på ….)

Hoppas du har hunnit landa idag?

Jag har också varit på Hanö en gång. Gissar ca 10 år sedan.
Jättefin ö. Ett speciellt ljus.

Å då kom jag osökt in på att jag aldrig varit på Bornholm…

Hinner inte med alla små resor. Detta jobbet…

Ta hand om dig!

Anonym sa...

Grattis till farmodern och resten av familjen! ❤️ ellem

Gunnel sa...

Grattis farmor, vilken lycka!

Bert Bodin sa...

Sa du att det händer så lite i panschotillvaron? 😉

Babsan sa...

Grattis farmor

Elisabet. sa...

Babsan Turtlan, Gunnel och ellem: tack, tack, men det är ju inte farmor som gjort jobbet ,-). Men sån glädje det är. Har suttit och tittat på små filmer där den lille pojken (som känns stor) förändras nästan timme för timme.

Bert Bodin: ja, just nu, ja ,-)

annannan sa...

Grattis! Det blir nog lite jobb kvar åt farmor också!

Elisabet. sa...

annannan: ja jag hoppas på det ,-)