fredag 5 augusti 2022

Spökjakt och annat ...

Fredagmorgon. Log för mig själv när jag i det förra inlägget hade "Måndag i augusti" som rubrik och inte en enda av er hade rättat mig :) Ni är snälla ni .., tänkte kanske att nu är det illa. 

Idag är det i alla fall fredagen den femte augusti och Alfred har namnsdag. En enda man med det namnet har jag träffat och det var Alfred Persson i Lycksele, far till den pojke med Downs Syndrom som jag passade under ett antal månader, då, när jag var gravid. Denne Alfred var något så otroligt snäll och rar, medan hans fru - en äldre distriktssköterska - var av den mer barska sorten. 


Idag mulet ute. Några få regndroppar föll på morgonen, men på tok för lite .., här skulle behövas mängder!

Tittar på morgon-tv i fyran. En kändis - Joakim Lundell - berättar om otroliga saker som hänt .., nästan som spöken. Tror verkligen människor på spöken?

Och på Instagram ser jag ett inlägg där en reporter i USA ställer frågor till olika ungdomar, typ "hur många världskrig har det varit" (får svaret "fyra eller fem"), eller "hur många dagar går det på ett år" (får svaret "ungefär tusen, ja, det är jag rätt säker på"), eller "hur många årstider finns det" och får då svaret "TOLV!

Bilden visar det getingbo som pv upptäckte i cykel/vedskjulet. Då förstår vi .., han har förstås irriterat dem när han gått dit in och letat diverse verktyg. Två gånger har han blivit stungen.

Nu Nutidskrysset i DN (som vi inte fick idag).

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Oj oj! Det var ett bo det. Hoppas han inte ger sig på det på egen hand eller få det vara kvar?

Här fick vi Praktiskt Båtägande idag så nu var det inte ”första” tjing på morgontidningen.

… posten måste ha kommit rekordtidigt idag noterar jag.

Elisabet. sa...

Turtlan: det är inte så stort, men blir kanske? Han säger att senare i höst ska han ta bort det. Och precis när jag felanmält att vi inte fått någon DN, kom den. Så nu har jag anmält igen - fast tvärtom - ,-).

Anonym sa...

Vi har också ett ganska rejält getingbo, i förrådet. Eftersom vi har veden där, brukar det vara nåt bo per sommar. Och så några små som jag antar är drottningens. Vi stör inte varandra trots att jag går ut och in ganska mycket så det går vara kvar. Brukar vara tomt efter vintern och då tar jag ner det. ellem

Elisabet. sa...

ellem: ja, jag som inte blivit stungen bryr mig inte så mycket. Vi får väl se vad det blir av det hela.