måndag 3 oktober 2022

En solig dag i början av oktober och Dagens fönster ...


Ja, men vilken helt ljuvlig oktoberdag det här har varit! Nitton grader i solen mitt på dagen och visserligen ganska blåsigt (eller mycket ...), men ändå. Vilken ynnest att få vara med om såna dagar. Brittsommar, kanske?

Innan lunch kom exet från Skåne och Harry blir totalt galen av glädje när han hör bilen köra upp på garageinfarten. 

Och så blir det en stunds voffande och hoppande när Lykke kommer utskuttande, men det tar snabbt slut. 

Det märks att Harry är en ålderstigen herre. 

När exet tackat för sig och tagit sikte på Göteborg, lade sig Lykke i hallen och stirrade mot ytterdörren, precis som Charlie gör när Maria har honom med sig. 

Men så, plötsligt .., kom den lilla damen upphoppande här hos  mig, ja, det var för en kort stund bara. Så fin är hon! (Ska vara här tills på onsdag). Det är rent obegripligt så hon lossar hår! Tog ryktan och drog gång på gång genom pälsen och det kan jag säga att det blev otroliga mängder med mjuk, svart päls som nu ligger på gräsmattan.


Ett Dagens Fönster får också hänga med i det här inlägget. 

Det är förstås Ecke och Britts (numera en av sönernas) lillstuga, den som tidigare var gul och en gång i tiden hängde en livboj där uppe vid luckan, ovanför fönstret. 

De röda taket är nu vitt och det känns allt lite ovant, men blev ju inte så tokigt. Och plötsligt upptäcker jag att siffran 10 kommit upp där vid husknuten! (Eller har jag aldrig tidigare lagt märke till det ..?)

Lyssnade till radions nyheter och hörde att Nobelpriset i medicin tilldelats svensken Svante Pääbo. Ja, stort grattis herr Pääbo! 

För övrigt är det mest skjutningar och krig och man kan bli deppig för mindre än så. Men så ringer min äldsta syster som bor i Skåne och hon frågar hur det är med mitt hjärta och jag säger att det är hur bra som helst. Hon låter som vanligt och jag blir så innerligt glad. Så omtänksam hon är och har alltid varit! 

Och vi pratar om vädret och lite om Nobelpriset och hon säger att det blåser kallt i Skåne. Samtalen blir korta. Några få minuter bara, men ändå. Jag minns i början av 60-talet när hon kom hem på julledighet .., då arbetade hon som hembiträde i Avesta och senare som tandsköterska i Karlstad och jag brukade möta henne vid busstationen hemma och vi satte hennes bruna resväska på sparken och jag var så lycklig över att hon var hemma igen. 

Vi brukade skriva brev till varandra. Hon har så vacker handstil, denna min äldsta syster.

Och jag minns också när mamma och pappa åkte på sitt livs första och enda charterresa - det var till Las Palmas - och jag hade börjat i första klass och Rigmor tog hand om hus, hem och hundar och även om mig. Vi åt kroppkakor flera dagar på raken - kokta eller uppstekta -!

Ja, den dagen inte Rigmor finns i livet (risken är väl att jag går hädan innan dess) då blir det  t o m t.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och Brittsommar kan inte inträffa före 07 oktober. Så är det! ;-)

Anonym sa...

Bert Bodin: 😉