tisdag 4 oktober 2022

På menyn och lite annat ..

Tog för någon dag sedan in minst 2 kilo mogna tomater från växthuset och tänkte då göra ratatouille, vilket jag skippade när zucchinin visade sig vara så dyr. I stället hackade jag bara tomaterna - som tillsammans med lök i inte alltför små bitar - spetspaprika, plus vitlök, fick fräsa omkring i lite olja. Kryddade rejält med oregano, svartpeppar, salt och cayennepeppar. 

Kokade sedan upp gnocchi-pasta och blandade alltsammans. 

Jag kan säga att billigare middag - och godare - var det ett tag sedan det bjöds på här i huset.

Ungefär samtidigt knackade det på dörren och där stod grannen från ett av dom vita husen - det var Paul och dottern Edit -. Nu gällde det jultidningar. Det blev en stunds trivsamt småprat i vardagsrummet och Edit kryssade i rutorna för det vi hade valt och berättade - bland annat - att hon går i tredje klass i Falkenberg och jag frågade Paul om han hade nya glasögon och jodå, det hade han.

Nu på morgonen var det sedvanligt mejl från min syster i Australien. Så här skriver hon och då tänker man ju att oj, nobelpris borde även gå till dem som uppfinner detta som hon skriver om. 

Det hela handlar om ett besök hos kardiologen på Flinders sjukhus i Adelaide, där resultatet av hennes - sedan ett par år tillbaka inopererade monitor - skulle redovisas.

Så här skriver hon:

"Det är ju inte så långt till Flinders men det brukar vara svårt att få parkering så jag ville vara ute i god
tid och åkte hemifrån 9.45.  Tur var det för jag kom i fel fil två gånger och fick åka tillbaka en bit och
trixa till det innan jag äntligen kom rätt. (Vägen har säkert tio filer vid Flinders och vet man inte exakt 
vilken man skall vara i, så är det kört). 
Det tog en stund innan jag hittade en ledig parkeringsplats, men jag hann precis i rätt tid till The Cardiac Unit.  Då retade det mig omåttligt att min coordinator T var 45 min. försenad.  Det är otroligt hur de kan avläsa min hjärtverksamhet för hela året - allt var bra, men man undrade om något speciellt hade hänt i april för då hade jag ökad och mera ojämn hjärtverksamhet och det var ju då jag hade min bilolycka.
Hemresan gick utan problem och resten av dagen får bli en innedag för det regnar fortfarande."

Nu tänker jag titta på film. "Dödgrävarens hustru". Pv surfar runt på sin mobil och pratade om att ta en tur på rullskidor (blev inte av igår). Ps. Tittade på Google Maps och några tio filer till sjukhuset tyckte jag mig inte se, men väl fem ,-). Det kändes kanske som tio. Ds.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du får odla squash nästa år! Omöjligt att misslyckad med i blöta Halland!
Kram evavandrarrunt

Anonym sa...

Eva: vi har testat något år, men får bli göra ett nytt försök! / Elisabet