torsdag 6 oktober 2022

Torsdag ...

Följande har hänt och händer på Ejdervägen i Stensjö. 

Hos Ecke och Britt har såväl den större stugan (som inte är stor, men tillräckligt ändå) och lillstugan fått ny färg. Nej, den stora  s k a  målas om - väggarna är skrapade - men är tydligen ännu inte redo för penseln. Eller så har målaren tagit paus.

Där har även färdigställts två parkeringsplatser som vetter mot bäcken och delar av det stora grönsakslandet är därmed försvunnet.  

På andra sidan, mer mot havet till, har grenar kapats på plommonträdet (inte fällts som jag trodde) och ett jättelikt område har grävts upp och fyllts med matjord .., mot bäcken till, i andra änden av tomten.



På granntomten intill vår fälldes för kanske två år sedan den gamla - och vid storm - farligt lutande björken. Så deppigt det var!  (Eftersom vindarna oftast är västliga, hade den med största säkerhet dråsat över nyponroshäcken och hamnat på vår gemensamma uppfart).

Björken bidrog till djup när man tog bilder mot vägen till och jag tyckte länge att det kändes så  t o m t  och öde utan trädet .., det som blev nästan som ett landmärke. 

I alla fall för mig. 




Så här kunde det se ut tidigt på våren. 

Ser ni det blommande trädet där bakom till vänster ..? 

Tänkte först att det var ett fruktträd, men det är kanske är slån som vuxit sig stor?

Och idag - så här -. 

Nu är trädet borta. 

Tanken var att en Friggebod skulle byggas nära den stora dungen till vänster på bilden, men se, det satte sommarhusägarna bakom dungen stopp för. Dom i sin tur kör ner enbart över dagen (från Sthlm, tror jag) och sover aldrig över. 

Nu kanske Friggeboden ska flyttas längre in på tomten och kanske ärr det därför trädet sågades ner idag?

Ja, jag förstår om man vill öppna upp och få mer ljus och mer tillgång till den stora gräsmattan, men helt själviskt saknar jag träden.


Halva förmiddagen har jag förberett fisksoppan som Eva från Tyresö och den halvlånge ska bjudas på i eftermiddag. En ny variant av fisksoppa .., samma recept som min systerdotter använt sig av när vi var i Skåne och fick till den middag. var den himmelskt god. 

Så kan jag berätta att hos grannen två hus bort - på samma sida - där har det sprängts idag. Där ska byggas ett slags förråd, men berg kom i dagen och ja, då var det bara att inhämta dynamit. 

Det var i alla fall intressant att stå och titta på. 

Och grannen Annelies bygge av soptunneskydd i form av slanor av salix vilka bildar stomme, den är nu klar och det blev jättefint! Bildbevis kommer, men inte just nu.

Inga kommentarer: