onsdag 28 december 2022

Onsdag ...

Om det är någonting jag verkligen har insett under årens lopp, så är det att vardagar .., det är min melodi.

Fyra plusgrader och hällregn .., nästan så att det inte blir ljust, trots att det är mitt på dagen, ja, så är läget i skrivande stund. 

Lugnt och fridfullt. Lite telefonsurr med den som tillsammans med fru och goda vänner ska tillbringa nyåret i Gdansk .., ytterligare lite surr med friherrinnan som ska ut på äventyr idag .., och själva ska vi åka in till stan och handla livets nödtorft. 

Har också radiolyssnat  på ett sammandrag av veckans händelser, ja, det går fort tills det är fredagmorgon  och DN:s Quiz och jag har knappt tittat på ett enda nyhetsprogram under julen och därefter. Och korsorden har vi ännu inte tagit oss an.

Kanske ska jag leta reda på en bra film och ägna onsdagkvällen åt ..., men redan kl. 16.25 visas i SVT 1 Beatrix Potters "Sagovärld" och den tycker jag sååå mycket om! 

Och Sverige blir under det närmaste halvåret ordförandeland i EU och jag hoppas verkligen att det går bra, men sätter min tilltro till dugliga (rent av begåvade) tjänstemän inom olika områden. 

Och så fasar jag för nyårsaftonen och vad Putin och hans anhang kan tänkas utsätta ukrainarna för.

Lite så är det.

10 kommentarer:

Babsan sa...

Det är ju onsdag idag så duhinner läsa ikapp inför DN quizen på fredag🤭😅

Anonym sa...

Ja, tur att jag skrev rätt i rubriken iaf ,-).

Bloggblad sa...

Jag gillar också vardagar, har alltid gjort det. Hemma hos oss som barn var söndagarna väldigt tysta och stillsamma och tråkiga.

Men idag känns det som helgdag eftersom vi ska ha vår stora julkonsert ikväll med vokalensemblen och gästartister. Och så snöar det ute.... VEM vill köra tre mil i mörker på småvägar för att lyssna på musik? Det bor en och annan därute vid kusten även vintertid, men de flesta av dem visar sig sällan i kyrkan.

annannan sa...

Bloggblad, jag är en sån som skulle köra 3 mil på småvägar för att lyssna på körkonsert med julsånger! Men är ju inte i era trakter.

Jag var på julkonsert i kyrkan i min barndoms hemförsamling före jul och körde hem ensam på småvägar i tio minusgrader och det var stjärnklart och jag sjöng Giv mig ej glans ej guld ej prakt för mig själv och det var en av julens finaste stunder.

Elisabet. sa...

Bloggblad: egentligen vet jag inte varför jag inte är så förtjust i söndagar, kanske av samma anledning som den du tar upp?

Elisabet. sa...

Babsan: log när jag i texten upptäckte att jag dessutom hade fredag i morgon (har fredag). Ja, "dagvill" är bara förnamnet.

Elisabet. sa...

Bloggblad igen: jag hade lätt kunna köra flera mil för vacker musik. Vi körde ju sju mil enkel väg för att se en film på biografen i Ängelholm ,-).

Babsan sa...

Som pensionär är jag helt lost på vilken vecka det är.Riktigt irriterande.Har en fin kalender i min Iphone men inga veckonummer så jag har fortfarande min Filofax

Bloggblad sa...

Anannan: Synd du inte var i närheten! Det kom oväntat många, bortåt 100 i en trakt där det mest bor sommargäster - många hade rest från Söderköping, tre mil, och det gick så jättebra på konserten Traktens båda kändisar var där som åhörare, för många år sen sjöng de i just den här vokalensemblen. Den ene av dem sjöng med Babben på tv på julaftonen.

Elisabet: När du läser min nästa bok (!) får du veta, jag trodde att jag hade bloggat om det, men ... jag tror inte att någon av oss memorerar allt som skrivits i våra bloggar.

Elisabet. sa...

Bloggblad: du kan väl ge en liten h i n t i alla fall om vilka kändisarna var ,-)