tisdag 27 december 2022

Tisdag efter jul ....


Så blev det bestämt att minstingen (som för övrigt inte är minst/yngst längre) skulle få åka hem till Skåne, mest med tanke på att det var så förfärligt ledsamt någon halvtimme igårkväll. 

Tanken var tåg, men det var så pass mycket packning och dessutom bilstolen, så det beslutades att hans mamma och vi själva skulle stämma träff i Helsingborg, vid Ikea. 

Lagom mycket trafik var det ., och packat på parkeringen utanför det blågula varuhuset, men ändå inte fullt som när vi var där den 23:e den här månaden!

Och hjälp, så roligt att få träffa sin mamma igen!! Det blev lunch tillsammans och inte förväntade jag mig att Ikeas stekta kyckling med pommes och tillbehör skulle vara så himla god, men det var den. Mör och fin! 

Sen hemåt. Vi fick veta att några minuter efter att skånegänget givit sig av, däckade 3-åringen, men jag kan säga ..., att det gjorde jag också. 

Bilden visar hur det såg ut när vi igår körde hemåt från Skåne. Sååå många bilar med takboxar såg vi då och flera av dem var norskregistrerade. 

"Kanske är det norrmän som skidsemestrat i Alperna ...?" trodde pv. 

Så kan det ha varit. 

Nu tittar vi på det senaste avsnittet av På Spåret och oj, så eländigt det går för deckarförfattarinnan och hennes partner. Det känns hemskt när det är sådan skillnad i kunskaper .., ja, jag lider med den som gissar fel och hamnar långt efteråt - poängmässigt -. Friherrinnan meddelade att "Efter fem" sänds klockan 20.00 i stället för fem timmar tidigare. Aha, då förstår jag 

6 kommentarer:

Babsan sa...

Kommer ihåg de ggr vi haft Noelle utan föräldrar och även Livia men då tillsammans med storasyster.Gått bra alla ggr ingen gråt eller så men vi har ju haft Facetime när,det krisat.Men minns när föräldrarna åkte på vägen och Livia sa att där åker dom…..till Oslo sen var det inget mer med det.Men alla ggr när de har åkt hem eller vi levererat i Oslo har vi varit hel slut.Det är ju sånt ansvar.Men alldels underbart att få.rå om dem

Elisabet. sa...

Babsan: ja, det kan jag säga, att facetime hade jag aldrig vågat mig på igårkväll, då hade han väl aldrig slutat att gråta. Men det gick ju bra ändå till slut. Och så hade det ju varit en hel anspänning när vi var på middag hos Sonjas dotter med söner ..., inte lätt att komma in i allt på en gång. Och jag instämmer helt i din sista mening!!

Elisabet. sa...

Babsan igen: förresten .., tack för tipset om sprayflaskan med vatten i, till lockiga håret! Jag köpte en sån direkt när jag läst dina rader och den används nu dagligen! Så mycket enklare det blev.

Babsan sa...

Härligt att du tyckte om tipset jag är mycket för det enkla vad det gäller hår och smink🤗🤗🤗

Gunnel sa...

Såg att Läckberg skulle ta en tur till Gävle. Hon skämdes när hon, tillsammans med Aro, hade placerat Gävle inne i Dalarna.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag hade nog gjort tvärtom .., INTE tagit en tur till Gävle ,-)