fredag 3 februari 2023

       Överraskning ...., veckans Quiz och lite till.


Den där överraskningen bestod i att världen var helt vit och snötäckt när jag vid femtiden i morse tittade ut genom fönstret. Nej, det hade jag inte väntat mig, men så hade jag inte kollat på SMHI:s väder-app heller. Några timmar senare, när jag gick ut för att fylla på med frön till fåglarna, var det HÄLLREGN som gällde, men snön ligger fortfarande kvar.

Allt går igen. 
Gick tillbaka flera år i tiden på bloggen och såg att det var liknande väderlek för nio år sedan och inte bara det; jag skriver också om att pv varit förkyld och hemma från jobbet och samma sak med mig. Däckade i någon slags influensa. 
Ungefär som nu, alltså. Det är som om tillvaron följer en mall och så går det bara runt, likt en  evighetsmaskin. 

Lätt stressad blev jag i morse när pv - innan han körde till jobbet - kom upp i sängkammaren och sa att "ja, nu får du lägga manken till om du vill vinna över mig i veckans quiz i DN". Hjälp, tänkte jag, då är det nog många siffror det handlar om .., procent hit eller dit eller årtal. 

Det visade sig att han hade 9 rätt av 10 (kommer inte ihåg vad han felade på) och samma resultat hade jag - 9/10 - fel på det här med vem filmen handlade om - men jag kan säga att jag var ÖVERTYGAD om att jag kanske skulle ha 6 rätt, jag tyckte att det var underliga frågor idag, eller rättare sagt ., frågor jag inte hade förväntat mig.

På språktestet var det värre .., 9/12. Fel på fråga 8, 10 och 12. Aj, aj. 
Där hade pv 11/12. 

"Men hur i all världens dagar visste du vad ordet på fråga 12 var ...!" sa jag häpet. 
Jo, men det var ju självklart. 
Det kan jag säga, att det var   i n t e  för mig.

(Däremot har jag idag stenkoll på Montenegros huvudstad Podgorica! Hurra! Har någon av er besökt Montenegro? Så vackert där är! Måhända ett kommande resmål?)

11 kommentarer:

Babsan sa...

9 av 10 idag men konstiga frågor.Har en kort prenumeration på DN så det kanske hjälper till.Gillar deras kultursidor skarpt

Rexxie sa...

10 av 12 på ordtestet, fel på 10 och 12.
6 av 10 på Nutids. Jaja, jag borde väl skämmas, men gör inte det! :-)

Gunnel sa...

Måste få skryta. 10 rätt. Bra frågor enligt mig. Och Podgorcia glömmer vi aldrig.

Elisabet. sa...

Babsan: Och vi har ingen pappers-DN längre, såååå himla trist, utan jag läser på nätet! Tog en billig prenumeration på SvD, deras kultursidor tycker jag är kanonbra! (men inte korsorden).

Elisabet. sa...

Rexxie: Det är bra, man ska inte skämmas! Om du så hade 1 rätt eller inga alls, tycker vi lika mycket om dig! Ja, jag i alla fall.

Elisabet. sa...

Gunnel: grattis! Där ser man .., Babsan och jag själv tyckte det var ovanliga frågor och du tyckte dom var bra! Men så hade du full pott också!

Kristina sa...

Full pott på ordtestet, men bara 7 av 10 på nutidsorienteringen. Hm... inge' bra.

Thomas sa...

En liten rättelse kommer här. Jag hade faktiskt full pott på ordtestet, och det är väldigt ovanligt för min del. Då vill man att det ska vara rätt även här.
PV

Mossfolk sa...

9 rätt på nutidstestet. Överraskande, för det var betydligt fler frågor jag inte var säker på. Tio rätt på ordtestet. På ett av orden fick jag i efterhand även googla betydelsen av det svar som var rätt…

Det här med att (inte) kunna gå tillbaka i bloggen tror jag nästan var en bidragande orsak till att jag tog uppehållet. Förut var det ju så praktiskt -man kunde välja att hoppa flera sidor bakåt med 50(?) inlägg åt gången. Numera är det ju omöjligt att återvända till de tidiga inläggen. Man får scrolla och scrolla och scrolla och vänta medan fler inlägg laddas upp och när man kommit ett par år bakåt blir något fel och man är om från början. Eller är det bara jag som inte har hittat en smart funktion?

Elisabet. sa...

Mossfolk: Det här du berättar om med krånglet att gå tillbaka; det är ju hur lätt som helst, iaf här hos mig. Jag går till bloggens högersida där det står bloggarkiv och väljer år och månad och sen är det ju klappat och klart. Har du inte det så?

Angående språktestet så var det likadant för mig. Googlade. Hade aldrig hört det ordet!

Elisabet. sa...

Kristina: Imponerande med ordtestet! Grattis!