torsdag 2 februari 2023

 Spridda skurar från en torsdag i början av februari ...

Strålande sol nästan hela dagen. Tänk, att det gör sådan skillnad! 

Jag tar bilen och kör till apoteket Ekorren i Getinge. Med mig hem har jag Otrivin nässpray (när köpte jag det senast .., tio år sedan kanske ..?),   Strepsils halstabletter, samt en förpackning Alvedon.

Förhoppningsvis ska detta generera en natt med god sömn. 

Kommer hem till småfågelkvitter vid fröautomaterna. Där är mängder med pilfinkar, en rödhake, två domherrar, lika många skator .., ett par blåmesar .., flera nötväckor och en liten burr-svansad ekorre. 

Och jag upptäcker ett härligt kuvert i postlådan, men icke att jag känner igen handstilen. Blir såå glad när jag ser figuren längst ner till vänster på kuvertet. 

Det visar sig vara underbara bettankax som så omtänksamt skickat ett tidningsurklipp från Sydsvenska Dagbladet - klippet handlar om pv:s brorson Hannes -  med sambo Sofia- och deras tillvaro som egna företagare. Tack snälla, rara Bettan!

Tidigare idag läste jag hos Gunnel i Luleå - hon som har bloggen "Nära mig" - där hon berättar om hur hon övar upp minnet, bland annat med att lära sig allt möjligt nytt (eller bara ren repetition kanske?). 

Huvudstäderna på Balkan (blev fler än dessa, men det är ju bara bra ..) var en sån grej, så jag tänkte att det är ju ett finurligt sätt (och roligt!) att friska upp minnet på. 

Men tänk, så svårt jag hade att komma ihåg Montenegros huvudstad  Podgorica .., jag måste liksom hänga upp namnet på något annat. Nu blev det bokstäverna "Pod" jag länkade till, men sen var ju frågan vilket land det hörde till. Övriga gick bra. 



Kom in i köket. Eftermiddagssol som ger fint ljus mot apelsinerna. 

Det gröna fatet är ett loppisfynd - tillverkat i Höganäs i Skåne.  Det var väl färgen jag föll pladask för, förstås. 









Sist av allt en bild av hur det såg ut för någon timme sedan .., alltså vid halvtretiden idag. 

Nästan som sommar .., men luften var kylig. 

Och nu har pv kommit hem från jobbet och jag ska bjuda på varmrökt lax, kokt potatis med dill, samt romsås. Sallad till detta, förstås. 

Så har den här dagen varit.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag lärde ut Europas länder med resp huvudstad i flera år, fast slutade med klass innan kriget på Balkan var över. Alltså har jag missat några huvudstäder. Är för lat för att börja plugga dem nu. Men idag - alltså ikväll, ska jag utmana mig själv med något spännande. Jag har anmält mig till en projektkör som ska doa bakom en för mig helt okänd musiker vid en stor konsert. Vi blir många, men jag vet inte om jag känner någon mer än ledaren. Jag fick en personlig inbjudan, men känner mig inte så kaxig med nyskriven musik som jag aldrig har hört. Spännande … om jag känner mig för uråldrig i sällskapet hoppar jag nog av. Inte passar jag i en ungdomskör …

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, men jag tyckte jag skymtade nånting hos dig .., var det inte någon Garbriel ..., som sjöng? Det är klart att du passar i en ungdomskör! Körsång lär ju dessutom vara alldeles perfekt för att motverka demens. Lycka till!

Gunnel sa...

Visst är det roligt att lära nya saker på det här sättet. Varför har man inte tänkt på det förut. Man kanske rentav är smartare innan året är slut. Men jag tror att man måste repetera.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag sysslade med sånt här (minnesövningar) när jag var långvarigt sjukskriven och det handlade om Afrikas alla länder, från norr till söder och det var alla vårens alla namnsdagar, alltså det senare var hade jag ju ingen större nytta av, nu ändras det ju hipp som happ.
När sonen studerade till polis, åkte han buss till och från polisskolan i Solna och då rabblade han Europas alla huvudstäder för att fördriva tiden. Dom sitter ännu ,-).

Gunnel sa...

Gjorde något liknande för länge sedan. Försökte lära mig länderna i Afrika och deras huvudstäder. Idag har jag glömt det mesta, man måste tydligen repetera.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, det är ju ett bekymmer det där .., att man måste hålla igång kunskaperna ,-)