söndag 11 juni 2023

Avslutat ...

Så är då pv:s sjudagarspass som hamnvärd tillända och jag tänkte, när jag cyklat till hamnen och mötte honom ikväll, att ett sådant arbete hade passat honom  p e r f e k t. Lite småprat med båt, - och husbilsfolket och så detta att hjälpa till. Jo, det hade varit ett bra jobb. 

Natten blev hemsk. Vaknade var tionde minut och hade så ont i höger höft - madrassen är hård - och kontentan av detta blev förstås att den här dagen gick i långsamhetens tecken. Nu hade vi sådan evinnerlig tur, så friherrinnan erbjöd oss sin 80-centimeters madrass, ja, vi får den och kan då skära till den i rätt storlek till bädden  i båten. Hoppas att det fungerar. Och såååå omtänksamt av henne. 

Bilden nere till vänster visar hur det såg ut igårkväll. Rökta räkor, aioli och ett glas vitt vin. Pionen - som är den vackraste jag någonsin har sett - finns i friherrinnans rabatt. Visst är den vacker!

Cyklade hem från hamnen tidigare på förmiddagen och förundrades över alla blommor som nu dyker upp vid vägrenen. Blåeld .., som är så fin .., och mängder med hundkäx och fläder som blommar!

Nu Happy Valley - den brittiska krimserien - och tänka sig, i morgon behöver pv  i n t e  cykla till Gullbrandstorp!

Uppdatering angående hamnen: hade jag varit ansvarig där, skulle det absolut finnas lånecyklar, ty det är nog 2 km minst till närmaste affär som är Hemköp. Och tänk, så trevligt det hade varit om det funnits möjlighet att beställa färskt bröd var morgon! Det hade i alla fall jag lätt velat ha. 

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Är det en ny säsong av Happy Vally? Jag måste kolla det.
Ja så mysigt med färskt bröd. En affärsidé som sommarjobb.

Elisabet. sa...

Turtlan: pv hälsar att det är säsong 3 nu. Jättebra!

Rexxie sa...

Började titta på säsong 1 i lördags eftersom alla prisat den och höjt den till skyarna. Urtråkig tycker ju jag...

Bert Bodin sa...

Tala om 'förgiftad'. Jag läste "Iphonen var den vackraste ...". 😳

Elisabet. sa...

Rexxie: Men den tar sig! (Men då har du väl redan tröttnat ..? ). Elisabet

Elisabet. sa...

Bert Bodin: 😉 / Elisabet