fredag 9 juni 2023

Sommarpratare 2023 och DN:s Nutidsquiz. 

Gick nu på morgonen igenom den digra listan av årets Sommarpratare och måndagen den 17:e juli, har jag redan nu kryssat för i almanackan. Då talar Tilde Aldenbrookke, hjälparbetare och butiksbiträde. Det var Tilde som lämnade sitt arbete i en tehandel och utan att tveka begav sig till Ukraina för att hjälpa till med det hon kunde hjälpa till med. Blev rörd enbart av höra henne berätta lite om sitt arbete, nu i Morgonstudion på morgonen.

Här är några andra som jag redan på förhand vet att jag vill lyssna till. 

Bert Sundström, svt:s utrikesreporter (9:e augusti), Asabea Britton (barnmorska, influencer (8:e augusti), Artisten Sanne Salomonsen - henne har jag alltid tyckt om (11:e augusti), Finlands president Sauli Niinistö  (20:e augusti), Staffan Westerberg (3:e juli) och lyssnarnas val: Eva Armini (12:e juli).

Men allra mest ser jag fram emot dottern AP:s dagliga recensioner av Sommarpratarna. Vi har långt ifrån samma smak, men jag älskar hennes rättframhet när hon hyllar eller dissar det hon lyssnat till. Mossfolk brukar också recensera sommarpratarna och orkar du bara Karin, så ser jag även fram emot dina tankar om programmen.

Nutidsquizet blev 8 rätt av 10 för mig. Fel på fråga 1 (namnbytet), samt fråga 4 (sportfrågan). Ordquizet har jag ännu inte gjort. Återkommer.

Du som läser här .., har du några favoriter som du redan nu vet att du inte vill missa?

Uppdatering: Här  är fler sommarpratare som jag nog tänker kryssa för: Mark Isitt (arkitekturkritiker), ålafiskaren PM Nilsson (5:e juli), Charlotte von Essen, chef för SÄPO (7:e juli), Anders "Melodikrysset" Eldeman, (15:e juli) och Judith Gough, diplomat och Storbritanniens ambassadör (26:e juli).  Ser att jag hoppar dom flesta artisterna och även skådespelare. 

Ordquizet: Fel på fråga nr 9 och 10. 

14 kommentarer:

Babsan sa...

Lika antal rätt och fel som du.Jag har inte bestämt vilka jag ska lyssna på det blir nog så att dagsformen bestämmer.Men har absolut bestämt vilken jag inte ska lyssna på.Christina Schollin är såååå less på Wahlgrens ,de är med överallt.

Elisabet. sa...

Babsan: Hon räknade själv upp nästan hela familjen som varit Sommarpratare, inte underligt kanske att många ledsnar. Det blir så förutsägbart då, vilka som blir utvalda. /Elisabet

Rexxie sa...

6 av 10 på nutids! Får hoppas att det går bättre på ord...

Rexxie sa...

10 av 12 på ord.

Elisabet. sa...

Pv: 7/10 på nutid. Fel på ön, Zlatan och rättegången.

Elisabet. sa...

Rexxie: kul att du är med! /Elisabet

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Pv:s ordquiz: 10/12

Gunnel sa...

Annie Lööf, Staffan Westerberg gammal Lulebo, Bianca Salming, PM Nilsson, Göran Greider Christina Schollin, Bert Sundström och Niinsitö sätter jag kryss framför, men jag ska om möjligt lyssna på de flesta. Nutidskrysset håller jag hemligt den här gången, hade nog glömt att läsa min DN.

Elisabet. sa...

Gunnel: Så har jag känt också ibland. Men kul att se vilka du x:at för! ❤️ /Elisabet

Bloggblad sa...

Jag får nog öppna DN-appet och kolla quizet … har svårt att låta bli såna.
Oftast lyssnarjag i efterhand på sommarpratare, utan musik. Alltför ofta väljs skränig rockmusik även intressanta ”pratare”. Jag följer en kvinna som recenserar varje dag och vi har skapligt lika smak. Ibland kan unga popartister/skådisar vara riktigt intressanta, men oftast inte.

Bloggblad sa...

Aha - det var nutidskrysset, jag fick 10 av 12 på ordquizet. Gissade rätt på två - fel på två.

Bloggblad sa...

Men hu 🫣 så dåligt jag har följt med i nyheterna … det gick inte bra.

Elisabet. sa...

Bloggblad: Välkommen i quizgänget!❤️ /Elisabet