onsdag 7 juni 2023

Spridda skurar från en onsdag i början av juni ...

 

I förrgår var det väl som jag kom att prata lite med den tjeckiske turisten, han med husbilen och han sa att det var ju rent häpnadsväckande vilket väder vi har i vårt land! Nej, se .., det kunde han absolut inte förstå. Eller: det hade han inte väntat sig.

Även nätterna är varma. Jag sover med öppet fönster - helt öppet, på vid gavel - och mitt på dagen idag var altangolvet så hett, så där så jag inte kunde gå barfota just där. 

Mitt på dagen kom något slags dis in från havet och det blev ljuvligt skönt .., inte fullt så varmt som tidigare. 

Mötte upp pv vid golfkrogen i Haverdal och vid halv fyra körde vi till hamnen, då han hade jobb att göra med akterlanternan. Själva värdskapet inleds klockan 17.00.

Som vanligt blir det en massa småprat med andra båtägare. Anders, t.ex - pratglad herre med skägg som längtar efter kärleken men har svårt att finna den rätta .., men det blev också surr med andra förbipasserande. 

En man från Ljungby (men boendes i Halmstad) t.ex .., med sin schnauzer Kalle, 11 månader. Eller med kvinnan som hade köpt en kastrerad hittehund och nu var på väg ut längs piren. Hon var lyrisk över Skallkrokens hamn, där hon och maken stod med sin husbil. I morgon tar dom sikte på Jylland.

Närmast inloppet i hamnen låg en segelbåt med hemmahamn i Varberg. Nu kom de från Mölle, men fann den hamnen jobbig att ligga i (man måste ligga med ankare), så då blev det Skallkroken i stället. 

Och Bengt, båtgrannen en bit ifrån oss, hade fått motorhaveri en bit utanför hamnen och fick segla in och likadant igår. Det är ju tråkigt, men får mig ändå att le .., det är såååå ofta något strul med båtar, om än inte alltid så allvarliga fel och brister. Det är ju så när man sitter i båten med aktern mot land, så passerar människor och ser antingen en själv eller Harry  - eller båda - och ett litet hej utvecklas ofta till något mera.  

Det var pålandsvind idag och det märktes .., hamnen var som en soppa med maneter vilka fösts in mot land. Det påminde om konstnären Monets berömda tavla, med näckrosmotiv från trädgården i Giverny. 

Inte många brännmaneter, men det lockade ändå inte till ett dopp. Nej, det fick vara. 

I morgon nytt värdpass igen, men då övernattar vi nog i båten. Eller kanske på fredag?

Tittar - mellan varven när jag skriver detta - på ett program om en norrman som svindlat hur många som helst. Det är så ofattbart hur detta kan ha pågått under så lång tid och ännu mer ofattbart hur en människa kan vara så obegripligt girig och rent ut sagt osympatisk.

Men inte bara han .., hur kan han ha anställda som är så iskalla? I alla fall somliga av dem. 

Heder till den kvinna som hoppade av sin anställning innan den ens börjat, då hon fick dålig magkänsla av företaget .., men vad blev priset för hennes avhopp ..?

Här en länk till programmet

Det var allt. 

4 kommentarer:

Kristina sa...

Så stilig han är, Harry!

Elisabet. sa...

Kristina: ja, han är så fin, så fin, så fin. Just nu ligger han här och sover i ena halvan av hörnsoffan .., utsträckt och med huvudet vilandes på min blå sticketröja. Han sover så djupt numera, men det kan ju också bero på att han hör betydligt sämre och inte blir väckt av allehanda ljud.

Bert Bodin sa...

Värmen kanske är skön. Men kanske inte så nyttig i alla lägen.

Vore bra om ni kunde dela med er, för här är det kyligt. Det känns som maj. Eller egentligen inte, för i maj hade vi varmare. Och väderläget verkar låst sedan ett par veckor.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Jag här helnöjd om det är max 20 grader varmt, men hur skönt och lättsamt det än är att leva när det inte är kyligt, är det ju galet med detta högtryck som varat så länge.