onsdag 5 juli 2023

Dagens fönster ...


Ett fönster från Porto och då förstår ni ju vem som hade håven redo. 

Just det! 

Madame annannan. 

Tack! säger jag och undrar samtidigt om det är någon slags utbyggnad .., det mittersta fönstret med kaklet på ömse sidor?

Eller är det enbart nedtill som det tycks liksom "sväva lite" ...?

Länkar till ett av hennes inlägg från juli 2007. Ett inlägg som jag tycker sååå mycket om, men inte läste då.

Uppdatering: Om man klickar på länken, kan man läsa en dikt (eller vad man nu ska kalla det) av Elsa Grave. Henne kände jag inte till, men det gjorde pv - jag högläste nämligen det hela för honom (jag älskar hur det är skrivit av denna E.G.)

"Ja, men Elsa Grave bodde i Halmstad, jag tror att Mymmel (mamma till Hilda) har författat en bok tillsammans med Elsa Graves dotter, Angelica Ahlefeldt-Laurvig", sade pv direkt. Så lyckat.

Googlar på Elsa Grave (ja, nu blev det så att det ena gav det andra ..., det började med fönstret) och upptäckte att hon även varit konstnär. 

Som jag förstod det, är detta hennes självporträtt. 

Åååå, vilka härliga färger! Vilken blick!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du hittade det inlägget! Då var min blog mycket ung, bara några månader. Tänk vad fint det är att ha så många skrivna år!

Huset på fotot har en alldeles vanlig plan vägg. Jag tror det är det mörka (som bara är smuts, tror jag) som gör att det ser ut som det kanske buktar.

Eller också har väggen verkligen böjt sig för att det var så varmt! 😆. Det var i söndags eftermiddag och det var 29 grader. Annannan

Elisabet. sa...

Annannan: Ja, och SOM jag tyckte om Elsa Graves rader!